Schalke zonder Huntelaar onderuit in degradatiekraker

Schalke zonder Huntelaar onderuit in degradatiekraker

20 januari 2021 – Schalke 04 heeft woensdagavond een flinke klap moeten incasseren overgehouden aan de degradatiekraker tegen 1. FC Köln. Klaas-Jan Huntelaar - die zelf door een kuitblessure nog niet zijn debuut kon maken - zag zijn nieuwe ploeggenoten in de absolute slotfase de beslissende 1-2 incasseren. Daarmee zijn de plekken waarmee directe degradatie ontlopen kan worden weer wat verder van de club verwijderd.De wedstrijd tegen FC Köln was een heel belangrijke voor Schalke met het oog op handhaving in de Bundesliga. De afgegleden topclub bivakkeerde op de zeventiende plaats, vijf punten verwijderd van de tegenstander van vanavond. Bij winst kon Schalke dus goede zaken doen. Dat hoopte de ploeg te bereiken met de nieuwe aanwinst Klaas-Jan Huntelaar, die deze week de verrassende keuze maakte om titelkandidaat Ajax te verruilen voor zijn andere oude liefde, die juist in nood verkeerde. Voor een basisplaats was het echter nog te vroeg; de kuitblessure waardoor hij ook de Klassieker al miste, hield hem ook bij zijn nieuwe club aan de kant.

De belangrijke wedstrijd eindigde echter in een deceptie voor Die Königsblauen. De ploeg keek na een half uur spelen tegen een achterstand aan door een rake kopbal van verdediger Rafael Czichos. Zo moest Schalke zoals zo vaak dit seizoen op zoek naar de gelijkmaker. Die vond het na een klein uur. Het was weer de pas negentienjarige Matthew Hoppe die voor de derde wedstrijd op rij scoorde. Hij brak twee wedstrijden geleden de ban door een hattrick te maken tegen Hoffenheim, waardoor Schalke voor het eerst in bijna een jaar tijd weer een Bundesliga-wedstrijd won. Ook vorige week scoorde hij tegen Eintracht Frankfurt (3-1 nederlaag) en vandaag was het dus opnieuw raak. 

Het doelpunt leek in ieder geval een punt te redden voor Schalke en zo het gat dus op vijf punten te houden, maar in de slotfase kwam het toch met lege handen te staan. Jan Thielmann schoot de bal goed binnen en loodste Köln naar de overwinning. Schalke zakt daarmee naar de laatste plaats op de ranglijst, met nog altijd even veel punten als FSV Mainz. Het gat met de nieuwe nummer vijftien Köln is nu acht punten, de achterstand op nummer zestien Arminia Bielefeld zeven. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021