Balk: "Natuurlijk had ik nog jaren bij Groningen willen voetballen"

Balk: "Natuurlijk had ik nog jaren bij Groningen willen voetballen"

20 januari 2021 – Remco Balk is vanaf woensdag speler van FC Utrecht, dat hem over heeft genomen van FC Groningen. Daarmee is er een einde gekomen aan een lange periode van onduidelijkheid rond zijn persoon. Hij is niet blij met hoe het gelopen is in Groningen.Dat hij nu al is vertrokken bij de club waar hij opgroeide, doet hem pijn. "Natuurlijk had ik ook gewild dat ik nog een paar jaar bij FC Groningen zou voetballen", zegt Balk tegen RTV Noord. "Het is allemaal ook nog best wel gek." Hij legt uit waarom hij niet bij Groningen is gebleven. De club wilde hem met hem verlengen, maar Balk was niet te spreken over de werkwijze. Als de club sneller was geweest, was hij waarschijnlijk gewoon gebleven. "Dan had ik nooit nagedacht over andere clubs. Als de eerste aanbieding, die pas op 13 november kwam, beter was geweest, dan had ik ook meer vertrouwen gevoeld. Op het laatste hadden ze een prima aanbieding, maar toen was het vertrouwen al niet meer goed."


In november kreeg Balk zijn eerste aanbieding. "Dat was niet echt best als ik eerlijk ben. Ik had niet het juiste gevoel en miste het vertrouwen. Het leek wel alsof ze me niet echt heel graag hier wilden houden. Het geld was ook niet echt van wauw", zegt de openhartige Balk. "Maar ze wisten bijvoorbeeld nog niet of ik volgend seizoen bij de eerste selectie zou komen. Ze spraken nooit echt een plan naar mij uit. Ik wilde bijvoorbeeld graag weten wat ze volgend jaar met mij van plan zouden zijn. Stel dat het even iets minder zou gaan, dan zou ik bij het -21 team spelen. Dat niveau is voor mij gewoon iets te laag."

Uiteindelijk bood Utrecht dus uitkomst. "Dat is ook de reden dat ik toen nee heb gezegd op 31 december. Ik miste echt het vertrouwen en ik wilde wel eens weten of andere clubs het meer in mij zouden zien zitten. FC Utrecht kwam bijvoorbeeld wel met een goed mooi plan. Hier zit ik bij de eerste selectie en als ik niet speel, dan kan ik bij Jong FC Utrecht minuten in de Keuken Kampioen Divisie maken. Het is voor mij een mooie stap en ik denk dat ik me hier wel ga vermaken."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021