Alles gaat mis voor Emmen: Heerenveen mazzelt naar kwartfinale

Alles gaat mis voor Emmen: Heerenveen mazzelt naar kwartfinale

20 januari 2021 – Ook in de KNVB Beker is FC Emmen zeer ongelukkig gebleken. De ploeg van Dick Lukkien was woensdag lange tijd minimaal gelijkwaardig aan sc Heerenveen, maar ging wel met 1-2 ten onder na een 1-0 voorsprong. Emmen liet de kansen op de 2-0 liggen en kreeg daarvoor een forse rekening gepresenteerd. Heerenveen gaat door de overwinning naar de kwartfinales van de KNVB Beker.Emmen zegevierde in de vorige ronde knap tegen FC Groningen en won eerder ook van FC Eindhoven. Ook tegen Heerenveen ging het woensdag aanvankelijk prima voor het team van Dick Lukkien, dat in de Eredivisie nog zonder zege is. In de eerste helft was Heerenveen zo enorm slordig, dat Emmen gemakkelijk de boventoon kon voeren. Dat het kort voor de doelwissel 1-0 werd, was dan ook geen verrassing. Michael de Leeuw gaf mee aan Sergio Peña en die gleed het speeltuig langs Erwin Mulder.

Na rust bleef Heerenveen erg slordig, maar ging het wel iets beter spelen. Toch waren de kansen voor Emmen. Uitgerekend na het moment dat Emmen een grote mogelijkheid liet liggen door een aanval niet goed uit te spelen, sloeg Heerenveen toe. De Friezen counterden en hadden gelukkig dat een schot van de ingevallen Benjamin Nygren van richting veranderd werd en in het doel viel. Gezegd moet worden dat Heerenveen kort daarvoor via Siem de Jong nog wel de lat had geraakt.

Het leek erop dat Emmen en Heerenveen zouden gaan verlengen, maar Ricardo van Rhijn dompelde de gekkensluiter van de Eredivisie in rouw. De rechtsback maakte op oliedomme wijze hands en gaf in de negentigste minuut een penalty weg. Die werd benut door Joey Veerman, die Dennis Tegenkamp nog wel met de hand aan de bal zag komen. Overigens was Van Rhijn eerder in het duel ingevallen na een blessure van Glenn Bijl. Heerenveen heeft daar maling aan en stoot door naar de kwartfinale. Een welkome opsteker voor de Friezen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021