Vlap spreekt zich uit: "Het is mijn intentie om te blijven"

Vlap spreekt zich uit: "Het is mijn intentie om te blijven"

20 januari 2021 – Michel Vlap was dinsdag eindelijk weer een keer belangrijk voor RSC Anderlecht. De Nederlandse aanvallende middenvelder begon in de basis tegen Charleroi en droeg met een doelpunt bij aan een 3-0 overwinning. Nog niet zo lang geleden leek Vlap op weg naar de uitgang in Brussel, nu wil hij niet meer vertrekken.Vlap scoorde dinsdag vanaf elf meter tegen Charleroi. Eerste penaltynummer Lukas Nmecha gunde hem de penalty.  "Het doelpunt werkt bevrijdend. Het was erg aardig van Lukas om mij de strafschop te laten nemen. Waarom hij mij de bal gaf? Ik denk omdat ik de bal tegen de hand van Dessoleil schoot. Lukas wist dat ik de penalty graag wilde nemen. Hij wilde mij belonen voor mijn werken", aldus Vlap tegen La Dernière Heure.

Nog geen twee weken geleden moest Vlap van trainer Vincent Kompany meedoen met de reserves van Anderlecht. Belgische media schreven vervolgens dat de oud-speler van sc Heerenveen wilde vertrekken. "Het is mijn intentie om bij Anderlecht te blijven", zegt Vlap nu. Het doelpunt van Charleroi was pas zijn eerste van het seizoen. In zijn debuutjaar scoorde de Fries elf keer in de Pro League.

Met Anderlecht bezet Vlap de derde plaats in de Belgische competitie. De achterstand van paarswit op koploper Club Brugge bedraagt tien punten. Bovendien heeft de club van Ruud Vormer, Noa Lang en Bas Dost een wedstrijd minder gespeeld.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021