FC Emmen
0 – 0
Sparta

Kabinet gaat alsnog akkoord met snelle start Fieldlabs

Kabinet gaat alsnog akkoord met snelle start Fieldlabs

20 januari 2021 – Het kabinet heeft dinsdag officieel toestemming gegeven voor de start van Field Labs-testevenementen. Daaronder valt onder andere de organisatie van een voetbalwedstrijd om te kijken hoe grootschalige evenementen veilig kunnen worden georganiseerd in coronatijd. Naast voetbal met een deel van het publiek gaat het om onder andere een theatervoorstelling en een show in de Ziggo Dome.Dat schrijft 3voor12 woensdagmiddag na de persconferentie van premier Mark Rutte.Daarin werd onder andere een avondklok en andere verzwaardere maatregelen aangekondigd door de minister, maar ging men ook nog kort in op het toch van start gaan van de zogenoemde Fieldlabs. Dat zou in januari al gbeuren, maar werd door de Britse variant meermaals uitgesteld.

"Dit is goed nieuws. We staan aan de vooravond van de vier eerste praktijktesten en bovendien in de startblokken voor de andere events, zowel indoor als outdoor", laat Pieter Lubbers, manager van het programmateam Fieldlab Evenementen, weten tegenover het medium. Om welke wedstrijden dat concreet zal gaan in het betaalde voetbal, is nog niet bekend. Wel werd eerder duidelijk dat de proefs in de stadions in Nijmegen of Almere worden gehouden.

Lees ook: proef met fans in stadion uitgesteld tot na de lockdown

De test met voetbalfans in het stadion maakt deel uit van het project Back to Live, waarin ook wordt gekeken naar mogelijkheden voor bijvoorbeeld de evenemtenbranche. Bij NEC gaat het in eerste instantie om een proef met 1500 fans, die over verschillende bubbels worden verdeeld om te kijken wat de gevolgen zijn van het in een stadion zitten.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021