Weghorst wist dat hij met goal tegen 1. FSV Mainz record brak

Weghorst wist dat hij met goal tegen 1. FSV Mainz record brak

20 januari 2021 – Wout Weghorst brak dinsdsagavond een record in dienst van VfL Wolfsburg: nooit eerder was er een speler van die Wölfe die halverwege het seizoen al liefst twaalf doelpunten maakte. De Nederlandse spits wist op het moment dat hij scoorde wel dat hij het record brak, maar wilde er ook niet te veel waarde aan hechten."Ja, ik wist het wel", glimlachte Weghorst meteen na het duel tegenover ESPN over zijn record. "Afgelopen weekend maakte ik mijn elfde goal en toen zeiden mijn Braziliaanse teamgenoten al dat ik er nog één moest scoren en dat ik dat dan de enige zou zijn die dit was gelukt." Zijn treffer dinsdagavond was ook vrijwel zijn enige kans in de wedstrijd.

BekijkRecordgoal Weghorst bijzonder fraai tegen 1. FSV Mainz

"Het was mijn eerste schot op doel en voor mijn gevoel ook mijn eerste balcontact in het zestienmetergebied. We hadden het niet makkelijk vandaag (dinsdag, red.). Als spits moet je dan gefocust zijn en wachten op je kans. Er komt altijd een kans", zei Weghorst, wiens seizoenstotaal over alle competities zelfs al op zestien staat namens VfL Wolfsburg.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

Toch wilde de aanvaller - die met VfL Wolfsburg de knappe vijfde plaats bezet in de Bundesliga - nog van geen juichen weten. "We zijn pas halverwege dus eigenlijk telt het niet", zei Weghorst met een big smile.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021