Koeman hoopt op succesvol beroep voor de schorsing van Messi

Koeman hoopt op succesvol beroep voor de schorsing van Messi

20 januari 2021 – Ronald Koeman heeft goede hoop dat de straf voor Lionel Messi teruggedraaid gaat worden. De Nederlandse coach werd in aanloop naar het duel met Cornellà in de Copa del Rey gevraagd naar de situatie van de kleine Argentijn, die in de Super Cup tegen Athletic Bilbao een rode kaart pakte. "Er zijn dingen die verdedigend kunnen worden. Ik hoop dat de straf verminderd wordt."Dat zei Koeman na het besluit van FC Barcelona om in beroep te gaan tegen de schorsing tijdens de persconferentie. "De club heeft besloten om in beroep te gaan de straf. Ik hoop dat het lukt en anders moeten we twee wedstrijden spelen zonder Messi", zei Koeman over Messi, die rood kreeg na een slaande beweging. "Hij heeft vanochtend getraind zonder problemen, dus als de schorsing wordt weggescholen, dan kan hij spelen."

Met of zonder Messi verwacht Koeman hoe dan ook een lastig karwei op het kunstgras van Cornellà. "Kunstgras is niet echt iets meer van deze tijd, maar ik snap dat zij erop spelen. Voor hen is dit bovendien de wedstrijd van het jaar", zei Koeman, die mogelijk wat jongens uit het tweede elftal laat spelen. "Het is een voordeel dat zij meer gewend zijn om op kunstgras te spelen." Eerder werd op dat veld Atlético Madrid al uitgeschakeld.

Lees ookBarcelona verrast met hoger beroep tegen straf Messi

Toch is de kans groot dat Koeman enkele andere spelers aan de aftrap zet, bijvoorbeeld Francisco Trincão, die de laatste tijd meer uit beeld is geraakt. "Maar hij is jong en heeft een gigantische stap moeten zetten naar FC Barcelona. Hij werkt hard, krijgt zijn minuten en is op de goede weg, maar is er veel concurrentie", aldus Koeman over de Portugees. Ook Riqui Puig en Miralem Pjanic ("Hij heeft nou eenmaal veel concurrentie, de besten spelen") wordt weer eens in de basis verwacht.

Ook werd de oefenmeester aan de tand gevoeld over de spelhervattingen van FC Barcelona, waaruit de Catalanen de laatste weken veel tegengoals kreeg. Met name tegen Athletic Bilbao in de Super Cup zag het er niet goed uit. "De spelhervattingen verdienen meer aandacht bij ons. Dat zijn soms details waarop wedstrijden worden beslist." Uit een indirecte vrije top scoorde Athletic bijvoorbeeld, waarmee het een verlenging afdwong.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021