Blessure houdt Dest bij Barça in bekerduel aan de kant

20 januari 2021, 13:27   Bijgewerkt: 20 januari 2021, 15:07

Een domper voor Ronald Koeman en FC Barcelonaq: niet alleen Lionel Messi is hij kwijtgeraakt in finale van de Super Cup tegen Atheltic Bilbao vanwege een rode kaart, ook Sergino Dest heeft hinder ondervonden van de eindstrijd. De Nederlands Amerikaanse back werd in de rust gewisseld voor Óscar Mingueza vanwege een dijbeenblessure.

Dat heeft FC Barcelona woensdagmiddag bekend gemaakt. Het is onbekend hoelang Dest exact uit de roulatie ligt, maar Ronald Koeman heeft tijdens de persconferentie bevestigd dat hij er woensdag in de bekerwedstrijd tegen Cornellà niet bij is. "Dest zal er niet bij zijn vanwege de blessure en misschien komend weekend ook nog niet", zei de Nederlandse coach.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

Dest speelde dit seizoen 24 wedstrijden namens FC  Barcelona, waarin hij eenmaal scoorde en één assist gaf. Omdat Sergi Roberto ook geblesseerd is momenteel, maakt de Amerikaan veel minuten. "Maar Sergio Roberto is op de weg terug", kondigde Koeman diens rentree wel aan. Ook Mingueza kan als rechtsback uit de voeten bij de Catalanen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen