Hongarije
0 – 0
Portugal
Nederland (dames)
0 – 0
Noorwegen (dames)

Leeuwinnen oefenen volgende maand tegen België en Duitsland

Leeuwinnen oefenen volgende maand tegen België en Duitsland

20 januari 2021 – De Oranje Leeuwinnen spelen in februari oefenwedstrijden tegen België en Duitsland. Het vriendschappelijke duel met België wordt op donderdag 18 februari om 20.00 uur in Leuven gespeeld. Op woensdag 24 februari om 18.30 uur is Duitsland te gast in De Koel. Bovendien treffen de buurlanden elkaar op zondag 21 februari in Aken.

Bondscoach Sarina Wiegman stelt dat de Leeuwinnen zich bevoorrecht voelen dat zij in deze tijden gewoon in actie kunnen komen. "En dit drieluik is wat mij betreft ook nog eens een prachtig voorbeeld hoe je samen, met de nodige creativiteit en flexibiliteit, tot iets moois kunt komen. Zowel sportief gezien, maar ook met oog voor de actuele toestand in de wereld."

"We spelen nu allemaal dichtbij huis, op rij-afstand, twee interlands tegen twee sterke en aansprekende tegenstanders. Duitsland is de nummer twee op de FIFA-ranking en echt een topland. België is altijd een stugge sterke ploeg, heeft zich al geplaatst voor het EK en is voor ons traditioneel altijd een lastige ploeg om tegen te spelen. Alles bij elkaar dus een heel goede aftrap van ons Olympisch jaar", besluit zij.

Het team van Wiegman neemt komende zomer deel aan de Olympische Spelen. Het voetbaltoernooi duurt van 21 juli tot en met 7 augustus. Tot nu toe zijn alleen de oefenwedstrijden tegen België en Duitsland ingepland ter voorbereiding op de zomerspelen.

gerelateerd