Bij Barça gehate Sarabia over pikante aanstelling door Piqué

Bij Barça gehate Sarabia over pikante aanstelling door Piqué

20 januari 2021 – Afgelopen week kwam er opvallend nieuws naar buiten: Andorra, de club van FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué stelde Eder Sarabia aan als de nieuwe hoofdtrainer. Dat is opmerkelijk, omdat hij naast Quique Setién als assistent-trainer van FC Barcelona had fungeerd. In die hoedanigheid zorgde Sarabia voor veel onrust bij de Catalanen, bij wie veel niet goed met hem konden opschieten.Zodoende was de aanstelling van Sarabia bij Piqué's club voer voor de Spaanse media om nog maar eens in de zaak te duiken. Sarabia wekte ergenis bij de toppers van FC Barcelona, omdat hij altijd enorm fanatiek langs de lijn stond te coachen, vaak fanatieker dan Setién zelf. Ook pakte hij Antoine Griezmann een keer keihard aan na een foute pass en had hij ruzie met Lionel Messi in de kleedkamer tijdens een wedstrijd tegen Celta de Vigo.

Volgens Sarabia vielen de spanningen overigens wel mee. "Een persoon als Gerard, die in diezelfde kleedkamer heeft gezeten en mij vervolgens als zijn coach kiest, dat zegt genoeg toch?", vroeg Sarabia zich af. "Natuurlijk waren er momenten van spanning en bij Celta de Vigo was er inderdaad discussie. Maar deze dingen slaan nergens op. Ik heb goede herinneringen aan mijn tijd bij FC Barcelona. En niemand kan mij die tijd ontnemen."

Lees ook: Barça-coach Setién biedt excuses aan voor gedrag assistent

Volgens Marca had het niet veel gescheeld of de technische staf van FC Barcelona had de ruzie met Messi moeten bekopen met ontslag. In de dagen erna zouden Sergio Busquets en Piqué hebben geprobeerd om de ruzie te sussen: zij waren het die probeerden te lijmen tussen alle partijen. Messi, Luis Suárez en Jordi Alba weigerden naar verluidt te trainen na het incident, waarop de technische leiding weer dreigde op te stappen. Uiteindelijk kwam er een staakt-het-vuren en vertrok de technische staf alsnog na de afgang tegen Bayern München. Sarabia debuteert komend weekend op het derde niveau tegen Espanyol B.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 maart 2021

  2. woensdag 3 maart 2021