Bosz blij met fraaie zege, maar kritisch op effectiviteit Leverkusen

Bosz blij met fraaie zege, maar kritisch op effectiviteit Leverkusen

20 januari 2021 – Peter Bosz sloot een slechte reeks met Bayer Leverkusen dinsdagavond door met 2-1 te winnen van Borussia Dortmund. De Nederlandse coach was uiteraard blij met de zege op de directe concurrent, maar toonde zich ook kritisch: volgens hem had het duel veel eerder beslist moeten worden."Als we een topploeg willen worden, moeten we zulke duels eerder in het slot gooide", vond de Nederlander in de Duitse media over de overwinning. Want juist in de fase dat Leverkusen scoorde via toptalent Florian Wirtz, had Borussia Dortmund de overhand - nadat die ploeg daarvoor de gelijkmaker had gemaakt. In de eerste helft was die Werkself echter de ver de bovenliggende partij en kreeg die ploeg veel meer kansen.

"Als je in de eerste helft zo ontzettend goed speelt en zo veel kansen creëert, dan mag je het niet meer uit handen geven", oordeelde Bosz, die wel positief was over het spel van zijn ploeg. "De laatste weken spelen we sowieso weer beter, maar elk team heeft ook een goed resultaat nodig om dat bevestigd te krijgen. Daarom zijn deze drie punten heel erg belangrijk."

Direct na het duel ging Bosz ook nog in op de treffer van Julian Brandt, die voor het eerst in dertig officiële duels weer eens een treffer maakte. "Ik let altijd extra op hem als ik naar Dortmund kijk", zei hij over z'n voormalige pupil. Lachend: "Maar ditmaal was ik niet zo blij met hem."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 25 februari 2021

  2. woensdag 24 februari 2021