Dumfries over soap Schmidt: "Misschien niet zo slim"

Dumfries over soap Schmidt: "Misschien niet zo slim"

20 januari 2021 – Denzel Dumfries stelt dat de uitspraken van Roger Schmidt aan het adres van arbiter Bas Nijhuis afgelopen weekend achteraf gezien misschien niet zo handig waren. Hoewel de captain van de Eindhovenaren de Duitse oefenmeester wel verdedigt en er geen 'big issue' van wil maken, erkent hij dat het niet heel slim was. "Het was misschien niet zo slim, maar we moeten rustig blijven met z'n allen en het niet groter maken dan het is."Dat vertelt hij tegenover Veronica Inside over het de soap tussen Schmidt en Nijhuis, aan wiens intenties Dumfries in elk geval niet twijfelt. "Bas probeert het altijd zo goed mogelijk te leiden. Je weet van tevoren dat hij veel laat doorgaan. Ik houd wel van zijn stijl, niet te miezerig fluiten", zei Dumfries, die tegen Sparta Rotterdam net als zijn coach overigens wel een paar dubieuze momenten zag.

"En dan bedoel ik niet het moment met Cody, maar wel andere momenten die met dit veld tricky waren. Dat je het gevoel had dat er wél een overtreding werd begaan en dat het op het randje was", vond Dumfries over het duel van afgelopen weekend op Het Kasteel. "Maar dat is geweest en gebeurd."

Lees ook: Nijhuis en Wiedemeijer reageren op incident met Schmidt

Voor trainer Schmidt krijgt het verhaal mogelijk nog wel een vervolg, omdat de aanklager een vooronderzoek ingesteld heeft. Dumfries heeft zijn coach er niet op aangesproken: "Zeker niet, het is een mannensport en dat gebeurt allemaal in de emotie. Roger heeft geen slechte intenties, niet zoals ik hem ken. Hij zegt dat misschien in de emotie, ik weet niet of hij er nu nog achter staat", wilde Dumfries het ook niet groter maken dan het is.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021