"Wat is nou de bottom line van dit verhaal? Clubliefde"

20 januari 2021, 08:16

Youri Mulder vindt de terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke 04 geweldig. De voormalig speler van Die Königsblauen ziet dat de routinier uit clubliefde terugkeert in de Bundesliga. "Het gaat Klaas-Jan maar om één ding. Dat is dat Schalke in de Bundesliga blijft", aldus Mulder.

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad over de comback van Huntelaar, die dinsdagavond na heel wat dagen officieel was. "Ik zag het in zijn ogen. Wat? Nou, de clubliefde. Dat is zo herkenbaar en prachtig. Want wat is nou de bottom line van dit hele verhaal? Clubliefde", denkt Mulder. "Hij zet zijn eigenbelang opzij om te helpen. Dat vind ik dus prachtig. Dat is pure clubliefde en de rest is dan eigenlijk niet meer belangrijk."

The Hunter speelt mogelijk woensdagavond al mee tegen 1. FC Köln, al hangt het wel af van zijn lichte liesblessure. Mulder denkt dat Huntelaar een hoop minuten kan maken in het half jaar – de periode waarvoor hij tekende in Gelsenkirchen. "Zondag speelt Schalke tegen Bayern. Als hij dan geen last van de lies meer heeft, start hij denk ik meteen in de basis", verwacht Mulder.

Lees ookToch géén vervanger Huntelaar: "Vangen het intern op"

Twijfels bij Meijer

Erik Meijer, eenvoudig international van Nederland met een groot verleden in Duitsland, had niet verwacht dat Huntelaar zou terugkeren bij Schalke 04. "Ajax speelt dominant, dus is hij in de vijandelijke zone. Daar is hij nog steeds erg goed en bruikbaar. Schalke is niet dominant en speelt vaak ver van de goal. Dan zal het verdedigende werk Klaas-Jan veel kracht gaan kosten", licht hij toe tegenover dezelfde ochtendkrant. "Kracht die hij hopelijk niet tekortkomt voor het doel. Daarom twijfel ik of hij er opnieuw succesvol zal worden.''

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen