Schmidt looft de uitblinkende Unnerstall: "Was fantastisch"

20 januari 2021, 07:50

PSV-trainer Roger Schmidt heeft keeper Lars Unnerstall een groot compliment gegeven voor diens optreden dinsdagavond. De Duitse doelman hield zijn ploeg met name in de eerste helft op de been tegen FC Volendam en krijgt daarvoor de credits van zijn landgenoot. "Hij was fantastisch", loofde Schmidt.

Dat zei de coach na de 0-2 bekerzege tegenover het [a,https://www.ed.nl/dossier-psv/schmidt-vindt-het-goed-genoeg-dat-psv-door-is-in-het-bekertoernooi-onze-vierde-wedstrijd-in-negen-dagen~a75ff13c/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web,_blank,Eindhovens Dagblad]. "Het was een goede beslissing om hem te brengen en hij heeft belangrijke reddingen verricht. Het was belangrijk om de eerste goal te maken en daar heeft hij mede voor gezorgd door de tegenstander van scoren af te houden", erkende de oefenmeester, die blij was met de overwinning en op voorhand al verwacht dat het een zware dobber zou worden.

"Ik was niet boos in de rust. We moesten een aantal dingen beter doen, zoals de ruimtes aan de zijkanten beter benutten bijvoorbeeld", vond Schmidt. "De wind speelde ook een rol. Het is makkelijker om zoals na rust met de wind in de rug te spelen. Ik denk dat we de goede veranderingen brachten en in een 4-3-3 systeem het beter hebben gedaan."

Verder verwacht de coach Olivier Boscagli en Marco van Ginkel weer terug voor het duel met RKC Waalwijk komend weekend, terwijl Mario Götze en Cody Gakpo sowieso nog ontbreken. Laatstgenoemde keert pas op z'n vroegst terug tegen Feyenoord, terwijl Ibrahim Sangaré dinsdagavond uitviel met enkelklachten. "Dit was het onze vierde wedstrijd in negen dagen en was een aantal spelers vermoeid."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen