Dumfries looft FC Volendam: "Bovenliggende partij"

Dumfries looft FC Volendam: "Bovenliggende partij"

19 januari 2021 – Denzel Dumfries was niet te spreken over de eerste helft van PSV dinsdagavond op bezoek bij FC Volendam. De aanvoerder schrok van het niveau van zijn eigen ploeg én ook van het hoge niveau de thuisploeg juist etaleerde. "Ik heb er geen verklaring voor, we waren heel slordig aan de bal. Zij waren echt de bovenliggende partij."



Dat erkende de verdediger tegenover ESPN na de bekeroverwinning op FC Volendam, die pas in de tweede helft tot stand kwam. Voor de pauze mocht PSV keeper Lars Unnerstall vooral enorm dankbaar zijn dat het niet al op een (ruime) achterstand stond. "Je weet dat het in een bekerduel over één wedstrijd alle kanten op kan gaan. Dan kun je niet op deze manier beginnen", baalde Dumfries.

"En de complimenten voor FC Volendam. Zij hebben het echt goed gedaan en brachten heel veel energie", loofde Dumfries, die dan ook erg blij was dat PSV uiteindelijk de volgende ronde heeft bereikt. "We herstellen onszelf wel goed. Aa het einde van de wedstrijd zie je dat de ruimtes op het veld steeds groter worden en dat wij de kansen wel afmaken."

Mede door een pingel ("Dat was er écht één, hij stond op een teen van mijn linkervoet") van Dumfries haalde PSV de kwartfinales. "Dat is het belangrijkste in de beker: dat je doorgaat. De trainer zei dat PSV de laatste dertig jaar maar drie keer de beker gewonnen heeft. Of het dan tijd wordt dat we hem weer eens winnen? Ja, dat kun je wel zeggen", aldus Dumfries.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021