Invaller Ziyech kan inspiratieloos Chelsea niet helpen bij koploper

Invaller Ziyech kan inspiratieloos Chelsea niet helpen bij koploper

19 januari 2021 – Chelsea heeft dinsdagavond opnieuw een harde tik geïncasseerd in de Engelse titelstrijd. Een overwinning op Leicester City was nodig om de komende weken omhoog te mogen blijven kijken, maar in plaats daarvan volgde er een inspiratieloze nederlaag op bezoek bij The Foxes (2-0), die zelf door de zege juist voor even aan kop gaan van Engeland. En eigenlijk zat een goed resultaat er vanaf de eerste seconde al niet in voor de formatie van Frank Lampard, die van de laatste vier Premier League-duels er slechts één wist te winnen. Met name het scorend en creatief vermogen van The Blues baren zorgen, desondanks zaten zomeraanwinsten Hakim Ziyech en Timo Werner op de bank naast Lampard.

Het peperdure duo zag hoe middenvelder Wilfred Ndidi een afvallende bal al na zes minuten vanaf de rand van het zestienmetergebied knap raakschoot via de binnenkant van de paal. Vlak voor de pauze verdubbelde James Maddison de score namens Leicester City – dat met de zege op Chelsea de vierde wedstrijd op rij won en daardoor zelfs tijdelijk naar de Premier League-kop stijgt.

Het inbrengen van Ziyech en Werner gaf Chelsea wel wat meer kleur op de wangen en de Duitse spits maakte ook nog de aansluitingstreffer vlak voor tijd, maar die goal werd - niet voor het eerst voor hem dit seizoen bij hem - afgekeurd wegens buitenspel, op een paar centimeter. De nederlaag betekent dat Chelsea slechts twee van de laatste acht duels won in de Premier League: grote zorgen voor Lampard en consorten.

Volg FCUpdate.nl nu ook op Instagram

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 maart 2021

  2. woensdag 3 maart 2021