PSV na erg zwakke eerste helft alsnog simpel langs FC Volendam

19 januari 2021, 23:00   Bijgewerkt: 19 januari 2021, 23:22

PSV heeft zich dinsdagavond ten koste van FC Volendam geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Waar het in de eerste helft van geluk mocht spreken dat het niet met een (grote) achterstand de kleedkamer op zocht, kwam er beterschap in het tweede bedrijf. Noni Madueke en Denzel Dumfries zorgden in een beter tweede bedrijf alsnog voor een simpele bekerzege (2-0).

In de achtste finales van de TOTO KNVB Beker stond FC Volendam – PSV op het programma. Het was het duel tussen de nummer zeven van de Eerstre Divisie en de nummer twee van de Eredivisie. Normaliter zou je dan een veldoverwicht verwachten van de Eindhovenaren, maar niets bleek minder waar in het visserdorpje, maar de Eindhovenaren hebben de laatste jaren een zwakke bekerreeks.

De thuisploeg had het vertrouwen en zette de zoektocht naar een doelpunt voort. Deul en Zakaria El Azzouzi waren vervolgens dichtbij een treffer, maar opnieuw bleek de Duitse goalie een sta-in-de-weg. PSV kwam maar met moeite onder het strakke spel van Volendam uit, maar was in de persoon van Mauro Júnior wel dichtbij de 0-1. De Braziliaan stond oog in oog met FC Volendam-goalie Joey Roggeveen, maar faalde in de afronding.

Volendam leek daar niet bepaald van onder de indruk want luttele secondes later meldde het zich weer in het Eindhovens strafschopgebied. Deul kon met een schot in het zijnet zijn derde kans van de wedstrijd noteren. Daarmee was de koek nog niet op want op slag van rust volgden er nog grote kansen voor Het Nieuwe Oranje, maar ook dit keer voorkwam Unnerstall met prima reddingen Eindhovens onheil. Het was dan ook niet gek dat PSV zich het gelukkigst mocht prijzen met een 0-0 ruststand.

De Eindhovenaren leken in de rust te hebben begrepen dat het op deze manier wel eens een slechte avond kon worden. Ze kwamen wél fel uit de kleedkamer en drong Volendam terug op de eigen helft. Dat resulteerde direct in kansen waarvan Madueke er één benutte. De aanvaller krulde de bal fraai in het Volendamse doel. De thuisploeg was zichtbaar aangeslagen en van het energieke veldspel in de eerst helft was nog maar weinig over.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Volendam: Joey Roggeveen 6; Brian Plat 6 (80. Giannis Latroudis -), Marco Tol 6, Micky van de Ven 6, Derry John Murkin 6; Boy Deul 7, Alex Plat 6, Samir Ben Sallam 6 (75. Mike Eerdhuijzen -); Nick Doodeman 6.5 (64. Darius Johnson 6), Samuele Mulattieri 6.5 (75. Martijn Kaars -), Zakaria El Azzouzi 6 (75. Ibrahim El Kadiri -)

PSV: Lars Unnerstall 8; Denzel Dumfries 7, Timo Baumgartl 6, Jordan Teze 6, Philipp Max 6; Ibrahim Sangaré 6 (78. Adrian Fein -), Pablo Rosario 6, Mauro Júnior 6 (83. Joël Piroe -), Mohamed Ihattaren 5.5 (46. Ryan Thomas 5.5); Donyell Malen 6 (73. Eran Zahavi -), Noni Madueke 7.5 (72. Érick Gutiérrez -)

Man of the match: Lars Unnerstall

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.