Vlap draagt met doelpunt bij aan glansrijke zege Anderlecht

Vlap draagt met doelpunt bij aan glansrijke zege Anderlecht

19 januari 2021 – Anderlecht heeft dinsdagavond een absolute crisis afgewend. De ploeg van Vincent Kompany won na drie nederlagen op rij eindelijk weer eens een wedstrijd: mede dankzij een benutte penalty van Michel Vlap (23) werd directe concurrent Charleroi verslagen (3-0).Dat de Nederlandse middenvelder een basisplaats kreeg, was voor de tweede week op rij. Nadat Vlap hard op weg leek naar de uitgang bij Anderlecht, stelde Kompany hem vrijdagavond tegen KAS Eupen opeens op. Hoewel hij een prima indruk maakte, werd hij na een rode kaart van ploeggenoot Kemar Lawrence al voor de pauze gewisseld.

Ditmaal had de Nederlander voor de pauze al gescoord. Nadat zijn schot vlak vlak voor de rust werd geblokt door de arm van Dorian Dessoleil en de VAR daarvoor een ingreep maakte, ging Vlap zelf achter de bal staan vanaf elf meter. Hij schoot feilloos raak en verdubbelde daarmee de score voor Anderlecht, aangezien Lukas Nmecha eerder al vanaf elf meter ook doel had getroffen.

Voor Vlap was het na drie duels niet te hebben gespeeld zijn tweede basisplaats op rij bij Anderlecht en bovendien pas de tweede keer dit seizoen dat hij minimaal tachtig minuten speelde - acht minuten voor tijd mocht hij naar de kant. Door de zege stijgt Anderlecht bovendien opeens naar de bovenste vier in de Jupiler Pro League, waardoor de Nederlander alle reden tot lachen had dinsdagavond.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 maart 2021

  2. woensdag 3 maart 2021