Bosz boekt fraaie zege op BVB, weer een goal Weghorst

Bosz boekt fraaie zege op BVB, weer een goal Weghorst

19 januari 2021 – Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen een kleine crisis afgewend. De ploeg van de Nederlandse coach boekte na drie nederlagen en een gelijkspel in de Bundesliga dinsdagavond eindelijk weer eens een overwinning en ook nog eens een hele knappe: Borussia Dortmund werd net als vorig seizoen in eigen huis verslagen (2-1). Uitblinker Moussa Diaby en supertalent Florian Wirtz namen de doelpunten voor hun rekening, waarmee die Werkself weer omhoog mag kijken.Het stormachtige begin van beide ploegen, met heerlijk voetbal over en weer in een gigantisch tempo, bleken een voorbode voor een heerlijke wedstrijd. Zo doelpuntrijk als de editie vorig seizoen werd in Leverkusen (4-3), werd het overigens niet. Maar wel net als destijds kwam de ploeg van Bosz al snel op voorsprong: uitblinker Moussa Diaby rondde na een klein kwartier koeltjes af oog-in-oog met Roman Burki, die geen geweldige wedstrijd keepte.

Dat supertalent Florian Wirtz na blessureleed weer van de partij was, was cruciaal in het aanvalsspel van die Werkself. Leverkusen was na het openingsdoelpunt veel sterker dan Dortmund, bij wie Erling Haaland amper aan de bal kwam. Het had het aan zichzelf te wijten dat het geen tweede goal maakte en dús dat de bezoekers nog leefden.

Nadat Daley Sinkgraven de geblesseerde Wendell was komen vervangen vanwege een blessure, kreeg Dortmund in het tweede bedrijf de overhand. De grootste kansen werden om zeep geholpen, maar na ruim een uur voetballen schoot Julian Brandt vanaf twintig meter met een listige stuit alsnog de gelijkmaker tegen de touwen. De middenvelder had dertig duels op rij niet gescoord, maar deed uitgerekend zijn oude ploeg veel pijn (1-1).

Juist in de fase dat een doelpunt van Dortmund werd verwacht - zo had Brandt een minuut na de gelijkmaker vanaf een meter ook zijn tweede moeten maken, maar de bal werd geblokt -, sloeg Leveerkusen nogmaals toe. Een foutje van Thomas Munier in de opbouw werd keihard afgestraft door de mannen van Bosz, die Diaby zag afleggen op Wirtz, die feilloos raak schoot. Een knappe zege van Leverkusen, dat daarmee stijgt naar de tweede plaats in Duitsland. 

1. FSV Mainz – VfL Wolfsburg 0-2
Voor de derde wedstrijd op rij kwam Wout Weghorst dinsdagavond tot scoren in de Bundesliga namens VfL Wolfsburg. En eindelijk leverde dat ook weer eens een overwinning op voor die Wölfe, iets dat in het kalenderjaar 2021 nog niet was gelukt. Nadat invaller Bartosz Biatek de score na een uur had geopend, werkte Weghorst goed tien minuten voor het einde zijn twaalfde van het seizoen tegen de touwen. Daarmee hoeft hij alleen Robert Lewandowski (21 goals) nog voor zich te dulden op de topscorersrangslijst van de Bundesliga.       

Overige uitslag:
Hertha BSC – Hoffenheim 0-3

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021