FC Emmen
0 – 0
Sparta

Vitesse zet goede vorm ook door in beker en verslaat ADO

Vitesse zet goede vorm ook door in beker en verslaat ADO

19 januari 2021 – Vitesse heeft het goede seizoen in de Eredivisie ook in de KNVB Beker doorgezet. De Arnhemmers plaatsten zich dinsdagavond eenvoudig tegen koste van ADO Den Haag voor de kwartfinale. Lois Openda opende de score na een klein half uur, gevolgd door de beslissing een kwartier voor tijd via Matus Bero. Wel maakte Vitesse het zichzelf nog onnodig moeilijk en incasseerde het nog de aansluitingsgoal (2-1).Anders dan voor sommige andere ploegen in de achtste finales had Vitesse wel al een ploeg moeten uitschakelen om in deze ronde te komen: het had Willem II voor de jaarwisseling uitgeschakeld in een vergelijkbare wedstrijd als in Arnhem. Een relatief vroege treffer, die in Tilburg werd gemaakt door Million Manhoef, viel ook dinsdagavond: ditmaal was Openda de man die de score opende op aangeven van Oussma Tannane.

Hoewel de ploeg van Thomas Letsch meermaals vergat om uit te lopen, de grootste kans was vlak voor de 2-0 toen de Arnhemmers na een corner tot driemaal tot de bal bijna achter Luuk Koopmans werkten maar er telkens een Haags been tussenzat, besloot de Duitse oefenmeester wel om te wisslen. Onder anderen Thomas Bruns en Tannane kregen na een klein uur rust, terwijl ook Armando Broja binnen de lijnen kwam.

De jonge Chelsea-spits zag hoe ploeggenoot Bero uit een uitstekende voorzet van Openda vrijwel daarna met de binnenkant van de voet de tweede Vitesse-goal binnenwerkte. Net als voor de jaarwisseling in Tilburg kwam Vitesse nog een aantal maal behoorlijk in de problemen en anders dan tegen Willem II moest het nu wél een tegentreffer slikken.

Eerst haalde Pasveer na een lobje de bal in een ultieme poging nog van de doellijn, maar niet veel later werkte Amar Catic een voorzet tegendraads binnen namens ADO Den Haag (2-1). Hoewel keeper Koopmans eerder dit bekertoernooi tegen Sparta Rotterdam nog wel voor verlenging zorgde door te scoren, lukte het de bezoekers ondanks een flink offensief ditmaal niet om nog helemaal terug te komen. David Philipp schoot op het fluitsignaal uit een corner nog over. Met de vierde zege op rij en de vijfde overwinning in de laatste zes duels plaatst Vitesse zich na Excelsior ook voor de kwartfinales en zet het dit vooralsnog zo sterke seizoen vooralsnog door.

Volg FCUpdate.nl nu ook op Instagram

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021