Ultee kan door succes contract nu al verlengen bij Fortuna

Ultee kan door succes contract nu al verlengen bij Fortuna

19 januari 2021 – Fortuna Sittard zocht in november vorig jaar wekenlang naar een nieuwe hoofdtrainer, maar stelde uiteindelijk Sjors Ultee (33) definitief aan als nieuwe eindverantwoordelijke na het ontslag van Kevin Hofland. Door de enorm goede reeks onder de jongste trainer van de Eredivisie kan hij na amper anderhalve maand (!) zijn contact verlengen bij de Eredivisie-club.Dat schrijft Voetbal International althans. Begin decemeber kwam Fortuna Sittard met het nieuws naar buiten dat Ultee definitief aangesteld werd als hoofdtrainer en hij tekende een verbintenis tot en met de zomer van 2022 in Sittard. Inmiddels won Ultee vijf van de zeven duels die hij coachte en wil de club het vertrouwen al in hem uitspreken.

"Sjors past perfect in onze plannen: jong, fris, aanvallend, vertrouwd met data", stelt Sjoerd Ars tegenover het weekblad. Bij Fortuna Sittard zijn ze dan ook zeer content met het werk van Ultee. "Kroonprinsen benoemen is gevaarlijk, en voetbal blijft altijd een resultaat-afhankelijke business. Maar Sjors heeft het talent om echt heel goed te worden. Een toptrainer."

Vorig seizoen stond de jonge oefenmeester ook al aan het roer bij de Limburgse club, maar meer als stroman van Hofland - die op papier als assistent stond, omdat hij geen papier had. Hofland werd in november vanwege de teleurstellende resultaten ontslagen als hoofdcoach. Ultee was sinds deze zomer als assistent van Hofland actief bij Fortuna. Bovendien bekleedde hij de rol van technisch manager. Inmiddels is hij dus hoofdtrainer en dat zal hij vermoedelijk nog wel even blijven – zeker als hij bijtekent.

Volg FCUpdate.nl nu ook op Instagram

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021