FC Emmen
0 – 0
Sparta

Toch géén vervanger Huntelaar: "Vangen het intern op"

Toch géén vervanger Huntelaar: "Vangen het intern op"

19 januari 2021 – Ajax gaat na het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar (37) toch níet de transfermarkt op om een vervanger aan te trekken voor de ervaren spits. Hoewel de directie eerder aangaf graag een andere aanvaller erbij te hebben bij een vertrek van The Hunter, heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars aangegeven dat het de overgang van Huntelaar intern oplost.Dat heeft Overmars verteld op het clubkanaal van de Amsterdammers. "We lossen zijn vertrek met Lassina Traoré en Brian Brobbey intern op. Wij gunnen Klaas Jan deze transfer en bedanken hem hartelijk voor alles wat hij voor Ajax heeft betekend", laat Overmars optekenen op de clubsite. De directie wilde dat er een nieuwe spits kwam, maar de raad van commissarissen zou niet overtuigd zijn van de noodzaak daarvan. En het is de RvC die bepaalt of er geld vrijkomt voor een vervanger van Huntelaar.

De Telegraaf-journalist Mike Verweij kwam met het nieuws naar buiten dat Ajax overweegt om een nieuwe rechter centrale te verdediger te halen met het vrijgekomen budget van het salaris van Huntelaar. Perr Schuurs maakt een beduidend mindere periode door en hoewel Jurriën Timber het momenteel goed doet, heeft hij nog weinig Europese ervaring. Ook traint Lasse Schöne nog altijd mee bij Ajax: ook hij kan worden betaald met een deel van het loon van Huntelaar.

Lees ook'Ajax vindt Schöne opvallend fit, maar twijfelt over contract'

Overmars vindt het in elk geval jammer dat de routinier is vertrokken, maar wilde wel meewerken aan de voorkeur die Huntelaar had. "Het was de wens van Klaas Jan om deze laatste vier maanden van zijn carrière Schalke te helpen behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. Wij vonden het naar hem toe belangrijk om dit door te laten gaan."

Volg FCUpdate.nl nu ook op Instagram

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021