FC Emmen
0 – 0
Sparta

Excelsior na penalty's eerste kwartfinalist KNVB Beker

Excelsior na penalty's eerste kwartfinalist KNVB Beker

19 januari 2021 – Excelsior heeft dinsdagavond voor het eerst sinds het 2015 de kwartfinale van de KNVB Beker gehaald. De Rotterdammers gaven een vroege voorsprong nog uit handen, maar dwongen via een rake kopbal van Siebe Horemans wel een verlenging af (2-2). Uiteindelijk kwam het zelfs aan op strafschoppen, waarbij MVV-captain Luc Mares de schlemiel was als zesde Limburgse nemer (5-4 na penalty's).Dat het überhaupt tot verlengingen kwam, daar zag het niet naar uit. Want in de absolute slotfase van de wedstrijd wilde Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira bij een gelijke stand terecht een strafschop, maar kreeg die niet van Pol van Boekel. Aan de andere kant ging keeper Alessandro Damen vervolgens bijna in de fout bij een terugspeelbal in de slotsecondes, maar kon de bal nog niet voor de lijn stoppen.

Hoewel Excelsior in de verlenging nog flink aandrong, scoorde het daarin niet. Dat deed het wel in de strafschoppenserie: de eerste drie pingels waren raak. Hoewel topschutter Elías Már Ómarsson – die vanaf elf meter in reguliere speeltijd de score had geopend – in eerste instantie nog miste, mocht hij de bal overnemen nadat Havekotte te vroeg van zijn lijn gekomen was.

Nadeel voor Excelsior was dat ook MVV de eerste drie pingels tegen de touwen schoot en Moreira de vierde strafschop op de paal werkte. Vervolgens stopte Damen echter de bal, waardoor er na opnieuw twee rake pingels er ook na tien strafschoppen nog geen winnaar was. Omdat Sander Fischer vervolgens rustig bleef en MVV-captain Mares hard op de lat schoot, is Excelsior als eerste ploeg zeker van de kwartfinale van de KNVB Beker. In 2015 stootte het zelfs door naar de halve finale, toen het door FC Groningen werd uitgeschakeld. Waar eindigt ditmaal de bekerdroom?

Volg FCUpdate.nl nu ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021