Huntelaar laat Ajax officieel achter zich: "Slecht van geslapen"

Huntelaar laat Ajax officieel achter zich: "Slecht van geslapen"

19 januari 2021 – Klaas-Jan Huntelaar (37) is dinsdag definitief vertrokken bij Ajax. De aanvaller keert terug bij Schalke 04 om die club te behoeden voor degradatie en tekent een contract voor de rest van dit seizoen in Gelsenkirchen. "Ik heb er slecht van geslapen, eigenlijk na FC Twente-uit al. Maar ik zie het als een heel grote uitdaging om met Schalke te proberen in de Bundesliga te blijven."Dat vertelt Huntelaar op de clubsite over zijn vertrek. "Het zal heel zwaar worden, maar ik hou van uitdagingen. Daar krijg ik energie van", legt Huntelaar zijn keuze voor Duitsland uit. "De situatie is heel anders dan bij Ajax, misschien wel in alles tegenovergesteld. Ik krijg daar ook iets meer speeltijd, dan kun je ook meer laten zien in de laatste maanden. Ik zou het mooi vinden als Schalke erin blijft, met Ajax komt het wel goed", denkt The Hunter.

Lees ookAjax-directie wil vervanger voor Huntelaar aantrekken'

De ervaren spits vindt het aan de andere kant ook erg jammer dat hij niet afsluit bij Ajax, de club waar hij als kleine jongen al fan van was. "Ik herinner me natuurlijk het puntertje van Kluivert tegen AC Milan en dat ik op de bank stond te dansen. Als je dan zelf bij Ajax komt te voetballen, maakt dat het nog meer bijzonder. Daarom ben ik ook teruggekomen. Ajax is voor mij de club die staat voor het mooiste voetbal, waar je het meeste plezier aan beleefd. Ik heb altijd alles proberen te geven. Dat het uiteindelijk zo gelopen is, vind ik fantastisch."

De laatste wedstrijd van de spits was tegen FC Twente, toen hij met twee goals een absolute heldenrol op zich nam. Daarom vierde hij de treffer met keeper Andre Onana, die wist van de belangstelling. "Er was natuurlijk al tijdje interesse van Schalke en ik had er al met Andre over gesproken. Op het moment dat ik scoorde, begon ik met rennen en liep ik door tot ik bij Andre uitkwam. Dat zijn de mooiste dingen", lacht Huntelaar. Hij maakte zijn debuut namens Ajax op 15 januari 2006 tegen NEC (1-1) en speelde in totaal 257 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 158 doelpunten maakte.

Volg FCUpdate.nl nu ook op Instagram!

Na het vertrek van Huntelaar herbergt de selectie van trainer Erik ten Hag drie echte spitsen: winteraankoop Sébastien Haller, Lassina Traoré en Brian Brobbey. Laatstgenoemde beschikt over een aflopend en leek op weg naar de uitgang, maar de partijen zijn toch weer met elkaar in gesprek over een contractverlenging. Traoré stond dinsdag na zijn blessure voor het eerst weer eens op het trainingsveld. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021