Arnesen over Balde: "Heeft vertrouwen in onze plannen met hem"

Arnesen over Balde: "Heeft vertrouwen in onze plannen met hem"

19 januari 2021 – Feyenoord's technisch directeur Frank Arnesen is in zijn nopjes met de komst van Aliou Balde. Hoewel er meerdere buitenlandse clubs ook interesse hadden in de achttienjarige butienspeler, is de technisch eindverantwoordelijke blij dat het de buitenspeler naar De Kuip is gekomen. "Het feit dat hij bij ons zijn handtekening zet spreekt boekdelen", is Arnesen heel tevreden met het binnenhalen van de kersverse aanwinst, die overkomt van Diambars FC de Saly. "Hij heeft vertrouwen in onze plannen met hem, net als dat wij vertrouwen hebben in zijn kunnen. Hij is een zeer talentvolle jongen, die bij ons al een tijd op de radar staat."

Lees ook: Feyenoord legt talentvolle Balde vast tot en met 2025

Naast Feyenoord hadden ook clubs uit Duitsland en Frankrijk interesse, maar de aanvaller hoopt in De Kuip meer speeltijd te krijgen de komende jaren. Bovendien is het kantoor van zijn makelaar Shallon Nkeshimana gevestigd in Rotterdam. Balde kan op zowel de linker- als de rechterflank uit de voeten. Hij maakte indruk in zijn nationale competitie en als speler van Senegal Onder 17, dat onlangs nog deelnam aan het WK.

Eerder deze winter haalde Arnesen met Lucas Pratto (32) al een ervaren spits naar De Kuip die er direct staat. Vermoedelijk betekent dat dat Naoufal Bannis en Dylan Vente tijdelijk vertrekken. Laatstgenoemde is op weg naar PEC Zwolle, terwijl FC Volendam bezig is met Bannis. Met ook Nicolai Jørgensen en Robert Bozenik nog in de selectie, is er voor hen weinig perspectief. Voor Luciano Narsingh geldt hetzelfde: voor hem zou FC Twente in beeld zijn.

Volg FCUpdate.nl nu ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021