'Alleen papierwerk moet nog worden gedaan bij Huntelaar'

'Alleen papierwerk moet nog worden gedaan bij Huntelaar'

19 januari 2021 – Alleen de laatste formaliteiten scheiden Klaas-Jan Huntelaar en Schalke 04 nog van een definitief akkoord. De ervaren spits (37) staat vlak voor een overgang naar Gelsenkirchen, maar de medische keuring moet nog worden vervuld. Omdat de routinier met een lichte blesure kampt, kan dat nog enige problemen geven.Toch is de verwachting dat de overgang snel afgerond wordt. Dat heeft een woordvoerder van de club bevestigd tijdens de persconferentie voor het duel met 1. FC Köln. "We zijn bezig met de laatste stappen, maar we moeten nog even geduld hebben voor de transfer is afgerond. Momenteel zijn we bezig met de laatste formaliteiten en die moeten nog worden verwerkt", zei perschef Marc Siekmann.

Dat Huntelaar met een hele lichte blessure kampt, geeft mogelijk wat problemen. Maar trainer Christian Gross hoopt woensdagavond toch al op de spits. "Het is zeker een mogelijkheid dat hij kan spelen", zei de oefenmeester voor de medische keuring is afgerond. "Daar zijn we nog mee bezig. Als hij geen last meer heeft van zijn kuit, dan hebben we zeker een fitte en hongerige Huntelaar tot onze beschikking."

Lees ook'Ajax houdt geen transfersom over aan vertrek Huntelaar'

Als de laatste plooien zijn gladgestreken, gaat de spits zijn oude club uit de brand helpen. De club uit Gelsenkirchen is in de Bundesliga verwikkeld in een strijd tegen degradatie en kan wel een aanvalsleider gebruiken die het team op sleeptouw neemt. Huntelaar, als oud-speler van de club uit Gelsenkirchen, past perfect in het profiel. De spits kent het reilen en zeilen bij Schalke 04 en is een bewezen doelpuntenmaker.

De wedstrijd tegen FC Twente lijkt de laatste van Huntelaar in het shirt van Ajax te zijn geweest. Tegen Feyenoord ontbrak de spits vanwege een kuitblessure. Huntelaar speelde tussen 2010 en 2017 ook voor Schalke 04. In de Bundesliga was hij goed voor 82 doelpunten in 175 wedstrijden.

FCUpdate.nl vind je ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021