FC Emmen
0 – 0
Sparta

Jansen ziet kansen tegen Ajax na 'leerzame' Klassieker

Jansen ziet kansen tegen Ajax na 'leerzame' Klassieker

19 januari 2021 – Weinig mensen zullen de Klassieker met zo veel interesse gevolgd hebben als AZ-trainer Pascal Jansen. Woensdagavond neemt hij het met zijn ploeg in de KNVB Beker op tegen Ajax en vier dagen later wacht een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Jansen sprak dan ook van een 'leerzame' wedstrijd."Het was weer mooi om te zien", begon Jansen over de Klassieker tijdens zijn voorbeschouwing op het YouTube-kanaal van AZ. "Ik heb het de jongens ook voorgehouden. Als je ziet hoe de wedstrijd zich ontwikkeld, heb je fases gezien hoe het niet moet en een prachtige fase waar je heel veel uit kunt halen over hoe het wel moet. Het was heel leerzaam, die wedstrijd." 

Jansen zag dan ook mogelijkheden voor zijn eigen ploeg tegen Ajax. "Met name in het feit dat je enorm veel lef en durf moet hebben op het moment dat je de bal hebt. We moeten op zoek naar de ruimtes die we verwachten en ongetwijfeld gaan komen. Anderzijds moeten we ook op het moment dat we de bal niet hebben van het goal af durven spelen en Ajax onder druk proberen te krijgen."

"Ik verwacht twee teams die enorm aan elkaar gewaagd zullen zijn en mooie spelers hebben", zei Jansen over de bekertopper van woensdagavond 21.00 uur. "De kwaliteiten van veel individuele spelers zullen interessant zijn om te zien, maar met name het feit dat we als team goed kunnen opereren. Wij willen deze wedstrijd natuurlijk winnend afsluiten om de volgende ronde van de beker te halen. Dat is waar je voor gaat."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021