FC Emmen
0 – 0
Sparta

Advocaat bevestigt basisplaats voor Kökcü in bekerwedstrijd

Advocaat bevestigt basisplaats voor Kökcü in bekerwedstrijd

19 januari 2021 – Feyenoord verloor de Klassieker zondagmiddag, maar hield wel een goed gevoel over aan het feit dat het in de Arena zestig minuten lang domineerde. Dat goede gevoel moet het mee zien te nemen naar woensdagavond. Dan wacht om 18.45 uur een belangrijke bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo.De vraag die onmiddelijk gesteld werd was of Feyenoord het dominante spel dat ze lieten zien tegen Ajax ook op kan brengen tegen 'kleinere tegenstanders'. "Je moet er altijd vanuit gaan dat Feyenoord probeert de dominante partij te zijn", reageerde Advocaat op die vraag tijdens de persconferentie van dinsdagmiddag. "Maar je hebt altijd met een tegenstander te maken. Het lukt niet altijd. Onze vorige wedstrijd tegen Heracles (0-0, red.) was ook moeizaam. Nu moet er een winnaar komen, dus misschien krijg je toch iets ander voetbal."

Advocaat weet niet wat hij dit keer van Heracles kan verwachten. "Tegen ons speelden ze 5-3-2, maar daarna hebben ze nooit meer in dat systeem gespeeld, ondanks dat het tegen ons goed ging. We moeten het zien. Uiteindelijk moeten wij het initiatief nemen en de wedstrijd proberen te bepalen. Als we dat goede gevoel meenemen van afgelopen zondag, dan moet dat alleen maar een stimulans zijn."

Nicolai Jørgensen werd dit seizoen vaak bekritiseerd, maar was tegen Ajax een van de uitblinkers. De trainer wilde toen na de wedstrijd echter geen spelers individueel uitlichten. "Dat doe ik nu ook niet. Na één goede wedstrijd ga je toch niet gelijk zoiets zeggen. Laat ze (Jørgensen en aanwinst Lucas Pratto, red.) het maar uitvechten. Hij heeft het tegen Ajax goed gedaan." Op de vraag of hij nu weer met Pratto zal starten: 'dat zien we morgen'.

Basisplaats Kökcü; Bozeník terug in wedstrijdselectie
Goed nieuws was er uit de ziekenboeg van de Rotterdammers. Orkun Kökcü stond al enige tijd weer op het trainingsveld en zal tegen Heracles in de basis starten, zo bevestigde Advocaat. Ook Robert Bozeník, die er maanden uit lag door een voetblessure, is terug in de wedstrijdselectie. Wel ontbreken Justin Bijlow en João Teixeira nog altijd. Beiden staan weer op het trainingsveld, maar trainen nog wel apart van de groep. "Dat kost nog wel een paar weken", zei de trainer over Bijlow.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021