FC Emmen
0 – 0
Sparta

Jonk trots op Volendam: "We hebben iets gecreëerd"

Jonk trots op Volendam: "We hebben iets gecreëerd"

19 januari 2021 – Vanavond speelt Wim Jonk met zijn FC Volendam het bekerduel tegen PSV, de club waar hij zelf drie jaar lang speelde. In dat duel hoopt Jonk te kunnen laten zien wat zijn ploeg al langer laat zien: met veel jonge talenten uitstekend voetbal spelen. Op die manier probeert de trainer de filosofie van Johan Cruijff uit te dragen."Ik ben hieraan begonnen omdat ik het een supergaaf project vond, omdat de jeugdopleiding er ook aan gekoppeld moest zijn", verklaarde Jonk de keuze die hij in 2019 maakte tegenover de NOS. "Volendam kan niet zonder opleiding, want de club heeft te weinig financiële middelen. Ik ben ervan overtuigd dat we straks goede talenten gaan afleveren en daardoor het niveau omhoog gaan halen."

Naast het werken met jonge spelers is ook het aantrekkelijke voetbal kenmerkend voor de stijl van Jonk, die hij weer baseerde op de filosofie van Cruijff. "We hebben iets gecreëerd. Dat merk ik door het type spel wat we spelen. Spelers worden ook zichtbaarder, want ze worden weggekocht. Dat is een mooie verdienste van het proces waarin we zitten." Jonk hoopt dat dat proces ook op de lange termijn voortgezet kan worden. "We moeten proberen om die filosofie te bewaken, want Volendam staat voor goed voetbal. Met dat uitgangspunt komen de mensen vanzelf naar je kijken."

FC Volendam bevindt zich momenteel op plek zeven in de Keuken Kampioen Divisie. Dat doet het met een van de jongste selecties van de competitie. Alleen FC Den Bosch en de belofteteams van Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht hebben een jongere gemiddelde leeftijd dan de 22,5 jaar van de Volendammers. Vanavond om 21.00 uur wacht de ploeg van Jonk de grote test tegen PSV. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021