Vitesse-aanwinst Ohio wil zich in de kijker spelen bij Leipzig

Vitesse-aanwinst Ohio wil zich in de kijker spelen bij Leipzig

19 januari 2021 – Noah Ohio maakte deze winter op huurbasis de overstap van RB Leipzig naar Vitesse. De centrumspits is pas achttien jaar, maar erg ambitieus. Hij hoopt het komende halfjaar indruk te maken en veel te scoren bij Vitesse, om zich zo in de kijker te spelen bij Leipzig.

"Ik mag langzaamaan beginnen bij Vitesse, maar ik ga meteen vol aan de slag", vertelde de Nederlander, die ook voor Engeland al jeugdinterlands op zijn naam heeft staan, aan De Gelderlander. "Vitesse heeft een goed team. Leipzig denkt dat ik me hier goed kan ontwikkelen. Ik hoop snel mijn speeltijd te krijgen. En te scoren. Dat is de test. In de jeugd scoor ik veel, nu sta ik tegenover grote kerels. Kijken wat dat oplevert."

Op zijn achttiende heeft Ohio al een mooi CV opgebouwd. Hij vertrok op zijn tiende naar Manchester United, maakte vervolgens de overstap naar Manchester City en kwam uiteindelijk in Leipzig terecht. "Niet de meest sensationele stad van Duitsland", merkte hij op. "Het kost twee vluchten om er vanuit Nederland te komen. Maar Leipzig is wel een heel goede club."

Via Vitesse hoopt Ohio zich te laten zien om zo in aanmerking te komen voor een plek in het elftal van Leipzig-trainer Julian Nagelsmann. "Leipzig heeft geen tweede team", legde hij uit. "Het is vanuit de jeugd meteen door naar het eerste. Die stap is groot. Dat is Champions League-niveau, de top van de Bundesliga. Ik moet hier nu laten zien dat ik goed genoeg ben voor Leipzig. Druk voel ik daarbij niet. Dan wordt het alleen maar stress. Ik ga gewoon lekker voetballen. Als de trainer me nodig heeft, moet ik mijn kans pakken."

gerelateerd