Van de Ven kijkt uit naar clash met Malen

Van de Ven kijkt uit naar clash met Malen

19 januari 2021 – Micky van de Ven maakt dit seizoen veel indruk in de Keuken Kampioen Divisie, maar vanavond wacht hem een zwaardere kluif. Hij zal namens FC Volendam PSV-spits Donyell Malen moeten zien af te stoppen. Hem zelf maakt het niet uit: "Er telt maar één ding: ik ga die man uitschakelen."Met PSV kwam voor FC Volendam een van de zwaarst mogelijke lotingen uit de koker. "Het is een mooi affiche", vindt Van de Ven. "We kunnen lekker vrijuit voetballen, want we hebben niets te verliezen. Voor ons is het een podium om te laten zien wat we kunnen. Het gevoel is nu anders door het recente puntverlies tegen MVV en Dordrecht, dus dit is een mooi moment om te tonen dat we gewoon goed kunnen voetballen", aldus de verdediger in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

Van de Ven gelooft dat Volendam kans maakt, al is het lastig aan te geven hoeveel kans. "PSV zou ons kunnen onderschatten. Dat ze denken: we spelen ze in het eerste half uur weg en dan is het gedaan. Dat zou ons kunnen helpen. Ik denk niet dat ze met een soort B-ploeg aantreden. Tegen De Graafschap in de vorige ronde deden ze dat ook niet. Ze zullen geen cadeautjes weggeven, maar het is een wedstrijd, dus je hebt altijd kans. We spelen niet met de gedachte: we houden de nederlaag klein. We spelen om de winst."

Aan Van de Ven zelf de zware taak om Donyell Malen af te stoppen. "Het maakt me niet uit tegen wie ik speel", reageerde hij. "Of dat nou Malen is, Verheydt van Almere of de spits van Dordrecht. Ik ga gewoon die man uitschakelen. Iedere wedstrijd weer. Malen is natuurlijk wel een tegenstander van formaat, die ben ik niet eerder tegengekomen." Van de Ven komt de PSV-spits tegen om 21.00 uur vanavond.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021