FC Groningen stalt 19-jarige Poll bij FC Dordrecht

FC Groningen stalt 19-jarige Poll bij FC Dordrecht

19 januari 2021 – FC Groningen heeft een club gevonden waar de negentienjarige Thomas Poll wedstrijdervaring op kan doen. De linksback wordt voor een halfjaar verhuurd aan FC Dordrecht. Poll debuteerde vorig seizoen in het eerste elftal van FC Groningen en mocht in het huidige seizoen in totaal vier keer invallen."Wij vinden Thomas een talentvolle verdediger, die het in zich heeft van toegevoegde waarde te kunnen worden voor FC Groningen", lichtte technisch directeur Mark-Jan Fledderus de huurtransfer toe op de website van de club. "Wij hebben om die reden niet voor niets eerder dit seizoen zijn contract met twee seizoenen verlengd." Poll ligt nu vast tot medio 2022, met een optie voor nog een jaar.

Hij vervolgde: "Voor zijn verdere ontwikkeling denken wij dat een verhuur aan FC Dordrecht op dit moment een goede uitkomst is. Thomas kan waardevolle ervaring opdoen door wekelijks te spelen op het niveau van de Keuken Kampioen Divisie, waarin je aan de bak moet. We zullen zijn prestaties de komende maanden goed in de gaten houden en wensen Thomas veel succes in Dordrecht." 

Voor FC Dordrecht past de transfer in het rijtje eerdere spelers die overkwamen van FC Groningen. Op de clubwebsite worden Danny Post, Jeffrey Rijsdijk, Joël van Nieff, William Troost-Ekong, Jafar Arias en Glenn Bijl genoemd. Met zijn nieuwe club wacht Poll, die al sinds zijn veertiende bij FC Groningen speelde, direct een grote wedstrijd. Vrijdagavond gaat Dordrecht op bezoek bij nummer twee Almere City.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021