Steijn ziet concurrenten slechte wedstrijden wél winnen

Steijn ziet concurrenten slechte wedstrijden wél winnen

19 januari 2021 – NAC-trainer Maurice Steijn wil de strijd om directe promotie nog niet helemaal opgeven. Maandagavond speelde zijn ploeg met 1-1 gelijk tegen Jong PSV, waardoor de afstand op de plekken die daar recht op geven is opgelopen tot tien punten. Steijn erkende na afloop dat het lastig wordt, maar wil de handdoek niet in de ring gooien."Het doel is wel om nog te proberen om dichtbij te komen", zei de trainer na afloop tegenover Omroep Brabant. "We gaan het zeker nog niet opgeven, we spelen nog achttien wedstrijden. Maar je moet wel reëel zijn: tien punten is wel heel veel, dat is vier gewonnen wedstrijden meer. Als uiteindelijk blijkt dat die achterstand zo groot blijft, dan gaan we ons opmaken voor de nacompetitie. Zo ver wil ik het nu nog niet laten komen, de weg is nog lang."

Steijn ziet in waarom NAC minder presteert dan de ploegen die erboven staan. "Je verliest te makkelijk tegen dit soort ploegen. Als je om de bovenste plekken speelt, moet je dit soort wedstrijden winnen. Ik zie De Graafschap en Almere ook niet altijd even goed spelen, maar die hebben dan toch dat ze 'm in de 94e minuut nog wel binnen schieten. Dat hebben wij niet. Buiten dat mag je gewoon niet tegen Jong PSV, of eerder tegen FC Dordrecht thuis dit soort punten verliezen. Dan sta je waar je nu staat."

Waar alleen de bovenste twee plekken recht geven op directe promotie naar de Eredivisie, moet NAC nog drie ploegen voor zich dulden. Het gat met koplopers SC Cambuur en Almere City en van nummer drie De Graafschap zijn de Brabanders vier punten verwijderd. Zaterdag hervat NAC de competitie met een uitwedstrijd tegen hekkensluiter FC Den Bosch.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 maart 2021

  2. woensdag 3 maart 2021