'Ajax vindt Schöne opvallend fit, maar twijfelt over contract'

19 januari 2021, 08:36   Bijgewerkt: 19 januari 2021, 08:52

Lasse Schöne traint momenteel 'vrijblijvend' mee bij Ajax en maakte in een paar dagen tijd indruk op de club. Mensen op De Toekomst vinden hem opvallend fit. Of dat hem ook een contract oplevert is nog de vraag, want er heersen nog altijd twijfels bij de Amsterdamse club, dat ook nog zoekt naar een oplossing voor de naar Schalke vertrekkende Klaas-Jan Huntelaar.

'Lasse Schöne traint mee en kan binnen enkele uren worden vastgelegd', schreef De Telegraaf maandagavond. De krant stelde dat het aantrekken van de transfervrije Deen 'geen overbodige luxe' zou zijn. Jurgen Ekkelenkamp maakt nog weinig indruk en Mohammed Kudus is naast een grote aanwinst ook erg blessuregevoelig gebleken. 'Schöne zou Huntelaar kunnen aflossen als publiekslieveling en zijn salaris is normaal gesproken geen probleem, omdat Genoa hem bij het ontbinden van zijn contract een zak geld meegaf', vervolgde het dagblad. Ook voor Schöne zelf zou een transfer mooi zijn, omdat hij zich in de kijker kan spelen voor het aankomende EK.

Toch heersen er twijfels bij Ajax. 'De Deen gaf bij zijn vertrek na een geweldig seizoen aan het niet nog een keer te kunnen opbrengen zich in de basis te knokken, is 34 en stond maanden aan de kant (speelde 29 juli voor het laatst een wedstrijd, red.). Twijfels zijn er ook, omdat Ajax zich misschien beter op een spits kan richten. Na het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar blijft met Sébastien Haller nog één 'onomstreden' spits over. 'In de Klassieker was Lassina Traoré nog afwezig en werd duidelijk dat Brian Brobbey nog stappen moet zetten om een volwaardig alternatief te zijn in de Eredivisie, laat staan in de Europa League.'

De krant wees vervolgens op het zware programma van de Amsterdammers, die nog meedoen om de titel, de KNVB Beker en de Europa League. 'Tegen FC Twente en Feyenoord liepen meerdere spelers op hun laatste benen', zag de krant. 'Een blessure van Haller zou een horrorscenario zijn.' Of er daadwerkelijk een spits aangetrokken gaat worden, zal afhangen van de Raad van Commissarissen. Die zou door directeur voetbalzaken Marc Overmars overtuigd moeten worden om geld op tafel te leggen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen