Jans wil teleurgestelde Danilo weer aan het scoren krijgen

Jans wil teleurgestelde Danilo weer aan het scoren krijgen

19 januari 2021 – Danilo was een van de grootste smaakmakers van de eerste seizoenshelft, maar in de eerste wedstrijden van 2021 liet hij het nog niet zien. Dat merkte ook FC Twente-trainer Ron Jans. Hij kondigde aan deze week met de spits om de tafel te gaan, maar vroeg de spits ook om zelf de knop om te zetten.Volgens Tubantia had Jans door hoe Danilo er moeite mee had dat Ajax Sébastien Haller kocht voor 22 miljoen, terwijl de Braziliaan na dit seizoen terug zou keren. "Zorg nou dat je het hier goed blijft doen, werk hard, blijf voor de ploeg spelen, doe je ding, maak je goals en je zit volgend seizoen bij een prachtige club", vatte de krant de boodschap van Jans aan zijn pupil samen.

Danilo was met elf doelpunten topscorer van de eerste seizoenshelft, maar worstelde in de eerste wedstrijden na de korte winterstop met zijn vorm. Hij kwam niet meer tot scoren, terwijl hij zijn concurrent Giorgos Giakoumakis bij VVV-Venlo er wel vier (!) in zag schieten tegen ADO Den Haag. 'Dat doet wat met elke spits, want voor je marktwaarde is het heel interessant als op je cv topscorer van Nederland staat'. Daarnaast wees Tubantia op het wegvallen van Vaclav Cerny, zijn maatje voorin die de rest van het seizoen niet meer in actie zal komen.

De krant wees op de wedstrijden tegen Ajax en FC Groningen, waarin Danilo naar de kant gehaald werd. Van beiden baalde hij. Omdat hij niet tevreden was over zijn spel, omdat hij niet scoorde en omdat hij concurrent Haller namens Ajax wel de trekker zag overhalen. 'Zondag wacht VVV, de club van de nieuwe topscorer van de Eredivisie en ook de club waartegen Danilo zijn laatste doelpunt maakte. Een mooier moment voor een frisse doorstart kun je je niet wensen', besloot de krant. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021