'Feyenoord wacht op 'ja' PEC Zwolle voor verhuur Vente'

'Feyenoord wacht op 'ja' PEC Zwolle voor verhuur Vente'

19 januari 2021 – Feyenoord hoopt Dylan Vente deze winter te verhuren aan PEC Zwolle. Volgens technisch directeur Frank Arnesen wacht de club nog op een 'definitieve ja' van De Blauwvingers. De 21-jarige spits mag op huurbasis vertrekken uit Rotterdam, omdat hij sinds de komst van Lucas Pratto geen uitzicht meer heeft op speelminuten.Dat meldde Feyenoord-watcher Mikos Gouka op Twitter. Eerder zei Gouka in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad al dat Vente naar PEC kan wanneer de Raad van Commissarissen daarmee akkoord gaat. Het zou dan gaan om een verhuur tot het einde van het seizoen met een optie tot koop. Ook voor de achttienjarige Naoufal Bannis zoekt Feyenoord een oplossing. Hij werd eerder door Gouka gelinkt aan FC Volendam.

PEC Zwolle is op zoek naar een spits, omdat de van Manchester City gehuurde Slobodan Tedic dit seizoen door blessureleed nog nauwelijks in actie kwam. Momenteel kampt de Serviër met een klaplong. Ook Vitesse-spits Thomas Buitink werd al in verband gebracht met een overstap naar Zwolle. Eerder waren onder anderen Felipe Avenatti (financieel inhaalbaar), Ferdy Druijf (koos voor KV Mechelen) en Hugo Cuypers in beeld, maar telkens kregen zij nul op rekest.

Balde
Feyenoord zal daarnaast spoedig de jeugdopleiding versterken met de Senegalese Aliou Balde. Het verhaal dat de Rotterdammers onder meer Borussia Dortmund aftroefde in de strijd om de achttienjarige vleugelaanvaller binnen te halen, werd eerder al naar buiten gebracht. Het doorgaans goed geïnformeerde Feyenoord Transfermarkt wist maandagavond te melden dat hij dinsdag gekeurd zal worden en vervolgens zijn contract in De Kuip zal ondertekenen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 maart 2021