Vroege wissel Brobbey: "Dat was in samenspraak"

Vroege wissel Brobbey: "Dat was in samenspraak"

19 januari 2021 – Brian Brobbey was maandagavond trefzeker namens Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht, maar werd na een half uur al naar de kant gehaald. Dat had te maken met het drukke programma van het grote Ajax, waar Brobbey geregeld op mag draven. Dat verklaarde trainer Mitchell van der Gaag na afloop."Dat was in samenspraak", bevestigde hij voor de camera van ESPN. "Brian is er een tijdje uit geweest vanwege zijn hersenschudding en is gisteren ingevallen (zondag tegen Feyenoord, red.). Dan is de afweging die je maakt: of de laatste dertig minuten, of starten. Nu had hij in ieder geval een goede warming-up, al ben je wel een wisselmoment kwijt. Dat eerste is leidend, dus dat is geen probleem."

Van der Gaag verklaarde dat het toch beter was om Brobbey - die met een treffer overigens zeer belangrijk was in de wedstrijd - mee te laten spelen. "Er zijn toch jongens van Jong Utrecht die af en toe bij het eerste meespelen, dus dit is weer een goede test. Een warming-up, dertig minuten wedstrijdgevoel en een doelpuntje meepikken. Hij had er misschien nog eentje bij kunnen prikken, maar dit was in ieder geval toch even iets anders.

Voor het grote Ajax staat woensdagavond om 21.00 uur de bekertopper tegen AZ op het programma. Dan zal Brobbey opnieuw bij de wedstrijdselectie zitten. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 7 maart 2021

  2. zaterdag 6 maart 2021