'Real Madrid akkoord met Alaba over meerjarig contract'

'Real Madrid akkoord met Alaba over meerjarig contract'

18 januari 2021 – Real Madrid heeft de eerste zomerversterking al binnen. De Madrilenen zijn met David Alaba tot overeenstemming gekomen over een meerjarig contract, zo verzekert Marca. De 28-jarige Oostenrijkse verdediger komt in de zomer transfervrij over van Bayern München.Alaba werd al geruime tijd in verband gebracht met een overgang naar de Spaanse grootmacht. Bayern München trok aanvankelijk alles uit de kast om de verdediger langer aan zich te binden, maar trok in november de contractaanbieding in. Alaba vond de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging en had derhalve zijn zinnen gezet op een overgang naar Real Madrid.

Alaba en Real Madrid hebben elkaar volgens Marca gevonden in een contract voor vier seizoenen. In de Spaanse hoofdstad zal de Oostenrijker jaarlijks elf miljoen euro verdienen. Manchester City, Paris Saint-Germain, Liverpool en Chelsea toonden eveneens interesse in de handtekening van de speler die met Bayern München alles won wat er te winnen viel.

Zo komt er voor Alaba een einde aan een periode van dertien jaar Bayern München. In 2008 werd hij door de Duitse grootmacht opgepikt uit de jeugdopleiding van Austria Wien. Sinds het seizoen 2011/12 is hij een vaste waarde bij Der Rekordmeister. Met Bayern München won hij (tot nu toe) onder meer twee keer de Champions League, eenmaal het WK voor clubteams en negen keer de Duitse titel.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 maart 2021

  2. woensdag 3 maart 2021