NAC Breda blijft op De Herdgang steken op gelijkspel

NAC Breda blijft op De Herdgang steken op gelijkspel

18 januari 2021 – NAC Breda heeft maandagavond voor de tweede keer op rij punten laten liggen in de Eerste Divisie. Op bezoek bij Jong PSV bleef het team van trainer Maurice Steijn steken op een 1-1 gelijkspel. De achterstand op nummers één en twee SC Cambuur en Almere City bedraagt daardoor tien punten.NAC Breda begon het nieuwe jaar met een zege bij Excelsior (0-3) en speelde vervolgens gelijk tegen Roda JC (2-2). Een remise die een klein beetje voelde als een overwinning, want met tien man sleepten de Bredanaren in de slotfase een punt uit het vuur. Op De Herdgang hoopte NAC de tweede zege van het jaar te boeken, maar opnieuw moest het zich tevredenstellen met een punt.

Het was Jong PSV dat in de openingsfase de wedstrijd dicteerde en na ruim een kwartier verdiend op voorsprong kwam. Nadat Jeremy Antonisse de paal raakte, schoot Mathias Kjølø uit de rebound raak. NAC-trainer Steijn greep na een halfuur in en bracht Mario Bilate binnen de lijnen voor Robin Schouten. Na deze ingreep veranderde het spelbeeld.

Dat leidde vroeg in de tweede helft tot de gelijkmaker. Met de borst werkte Sydney van Hooijdonk de bal tegen de touwen. Dat hij een duw in zijn rug kreeg, kwam hem niet verkeerd uit. Verder dan de 1-1 kwam NAC niet. De bezoekers misten raffinement om het overwicht te verzilveren.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021