Arsenal kruipt naar boven en vindt aansluiting met subtop

18 januari 2021, 22:48

Arsenal is maandagavond geklommen naar de tiende plaats in de Premier League. Het team van trainer Mikel Arteta boekte op eigen terrein een dikverdiende 3-0 zege tegen Newcastle United. Pierre-Emerick Aubameyang en Bukayo Saka schoten The Gunners naar de overwinning.

Na een moeizame periode toont Arsenal steeds meer tekenen van herstel. De Londense club ging op 19 december voor het laatst onderuit in de Premier League en veroverde vervolgens tien punten in vier wedstrijden door Chelsea (3-1), Brighton & Hove Albion (0-1) en West Bromwich Albion (0-4) te verslaan en gelijk te spelen tegen Crystal Palace (0-0).

Maandag schreef Arsenal opnieuw drie punten bij door op overtuigende wijze Newcastle United opzij te zetten. In de eerste helft kwam de thuisploeg niet tot scoren, al had Aubameyang wel de 1-0 op het scorebord moeten zetten. Van dichtbij schoot hij de bal niet in het open doel, maar tegen de paal. Vlak na rust maakte hij zijn fout goed door uit een counter toe te slaan. Daarbij legde de verdediging van Newcastle United hem geen duimbreed in de weg.

Na een fraaie actie van Emile Smith-Rowe verdubbelde Saka na een uur de voorsprong, waarna Aubameyang er met zijn tweede van de avond 3-0 van maakte. Newcastle United bracht daar weinig tegenin en probeerde in de slotfase vooral de schade te beperken. Door de zege stijgt Arsenal naar de tiende plaats en heeft het aansluiting met de subtop. De achterstand op een Champions League-plek bedraagt zelfs maar zeven punten, al heeft nummer vier Liverpool wel een wedstrijd minder gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen