Fenomeen Ibrahimovic is helemaal terug en wijst Milan de weg

Fenomeen Ibrahimovic is helemaal terug en wijst Milan de weg

18 januari 2021 – AC Milan heeft maandagavond de koppositie in de Serie A verstevigd door Cagliari met 0-2 te verslaan. Niet geheel verrassend was Zlatan Ibrahimovic de grote man aan de zijde van de bezoekers. Het Zweedse fenomeen nam de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening en bezorgde zijn ploeg daarmee de volle buit. Door de zege staat AC Milan weer drie punten los van nummer twee Inter.Ibrahimovic is als een goede wijn: hoe ouder, hoe beter. Ondanks dat de 39-jarigee spits door blessureleed een groot deel van het seizoen miste, is de Zweed een van de meest scorende spelers van de Serie A. Na de wedstrijd tegen Cagliari moet hij alleen Cristiano Ronaldo boven zich dulden op de topscorerslijst. Ibrahimovic maakte in slechts acht wedstrijden twaalf goals. Ronaldo staat op vijftien doelpunten.

Twee van zijn doelpunten maakte hij maandagavond tegen het Cagliari van onder meer Razvan Marin en Gastón Pereiro. Het was voor Ibrahimovic zijn eerste basisplaats in de Serie A sinds hij terugkeerde van een blessure. Uit een zelf uitgelokte strafschop knalde hij na zeven minuten het openingsdoelpunt tegen de touwen. Vlak na rust verdubbelde hij met een lage schuiver de marge. De grensrechter stak zijn vlag in de lucht, maar de VAR zag dat het geen buitenspel was.

Op het moment dat de buit binnen leek, werd het toch nog spannend in Cagliari. Alexis Saelemaekers kreeg acht minuten na zijn invalbeurt voor de tweede keer een gele kaart, waardoor voor AC Milan het laatste kwartier van de wedstrijd in het teken stond van tegenhouden. De aansluitingstreffer zat er echter niet in voor de thuisploeg, laat staan de gelijkmaker.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021