'Ajax houdt geen transfersom over aan vertrek Huntelaar'

'Ajax houdt geen transfersom over aan vertrek Huntelaar'

18 januari 2021 – Klaas-Jan Huntelaar is op weg naar Schalke 04 en er komen steeds meer details naar buiten over de nakende overgang. Volgens Sky Sport Deutschland-journalist Dirk große Schlarmann zal Ajax niets verdienen aan het vertrek van de 37-jarige spits.Uit respect voor zijn verdiensten voor de club heeft Ajax het in de zomer aflopende contract van Huntelaar ontbonden, zo weet Schlarmann te melden. Verwacht wordt Ajax en Schalke 04 de overgang van de spits spoedig zullen bekendmaken. Eerder op de dag meldden diverse media dat Huntelaar zich in Gelsenkirchen bevond voor de medische keuring.

Als de laatste plooien zijn gladgestreken, gaat de spits zijn oude club uit de brand helpen. De club uit Gelsenkirchen is in de Bundesliga verwikkeld in een strijd tegen degradatie en kan wel een aanvalsleider gebruiken die het team op sleeptouw neemt. Huntelaar, als oud-speler van de club uit Gelsenkirchen, past perfect in het profiel. De spits kent het reilen en zeilen bij Schalke 04 en is een bewezen doelpuntenmaker.

De wedstrijd tegen FC Twente lijkt de laatste van Huntelaar in het shirt van Ajax te zijn geweest. Tegen Feyenoord ontbrak de spits vanwege een kuitblessure. Huntelaar speelde tussen 2010 en 2017 ook voor Schalke 04. In de Bundesliga was hij goed voor 82 doelpunten in 175 wedstrijden.

FCUpdate.nl vind je ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021