Nieuw contract Van Wermeskerken maakt einde aan speculaties

Nieuw contract Van Wermeskerken maakt einde aan speculaties

18 januari 2021 – Sai van Wermeskerken vertrekt voorlopig nog niet bij PEC Zwolle. De rechtervleugelverdediger heeft maandag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. Hij ligt nu tot de zomer van 2023 vast bij de Zwolse formatie.Het gerucht deed onlangs de ronde dat Van Wermeskerken niets voelde voor een langer verblijf bij PEC Zwolle, maar niets blijkt minder waar. De Nederlands-Japanse rechtsback is bezig aan zijn tweede seizoen in Zwolse dienst. In de zomer van 2019 kwam hij over van SC Cambuur. Daarvoor speelde hij bij FC Dordrecht.

Dit seizoen is Van Wermeskerken een vaste waarde in het team van trainer John Stegeman. "Het is prachtig dat we samen al zo vroeg in het jaar rond zijn gekomen over een nieuw contract. De cijfers van Sai in het huidige en vorige seizoen spreken boekdelen", reageert technisch manager Mike Willems op de contractverlenging. "Het moge duidelijk zijn dat we met Sai ontzettend blij zijn. Verdedigend staat hij zijn mannetje, maar ook opbouwend en in aanvallend opzicht laat hij zich gelden. Als rechtsback heeft hij dit seizoen dan ook al meerdere assists achter zijn naam staan."

Van Wermeskerken is trots dat hij zich heeft opgewerkt tot vaste basisspeler in Zwolle. "Ik zit hier goed op mijn plek, dus voor mij is het een logische stap om mijn contract te verlengen. Daarbij is het mijn persoonlijke ambitie om de komende periode alles te geven, om zo in aanmerking te komen voor een plek in de nationale selectie van Japan. Ik kijk dan ook uit naar de toekomst hier in Zwolle, waarbij de focus natuurlijk ligt op de tweede seizoenshelft, waarin ik mij nog meer wil laten zien."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021