Letsch: "Dus over twintig jaar ben ik trainer van Barcelona?"

Letsch: "Dus over twintig jaar ben ik trainer van Barcelona?"

18 januari 2021 – Vitesse verbeterde afgelopen weekend een twintig jaar oud clubrecord door FC Emmen met 1-4 te verslaan. Niet eerder veroverden de Arnhemmers in de eerste zeventien competitiewedstrijden zo veel punten (38) als dit seizoen. Het oude record van 37 punten stamde van het seizoen 2000/01, toen Ronald Koeman aan het roer stond bij Vitesse.

ESPN confronteerde trainer Thomas Letsch maandag met de statistiek. "Het is niet ons doel om een bepaald record te breken, maar als zoiets gebeurt, dan is dat een teken dat er veel goed gaat. Daar ben ik blij mee. We zitten nu halverwege het seizoen en staan op de tweede plaats. Zo moeten we doorgaan", reageerde hij.

Statistisch gezien doet Letsch het in zijn eerste half jaar in Arnhemse dienst beter dan Koeman. "Dus over twintig jaar ben ik de trainer van Barcelona?", lachte de Duitse oefenmeester. "Dat zou mooi zijn." In de Eredivisie doet alleen Ajax het dit seizoen beter. De Amsterdammers staan met 41 punten aan kop.

Vitesse speelt zaterdag de volgende competitiewedstrijd tegen FC Groningen, maar komt dinsdag eerst nog in actie tegen ADO Den Haag in het kader van de KNVB Beker. "Winnen en daarmee de volgende ronde behalen is dinsdagavond ons enige doel", aldus de trainer op de clubsite.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd