'Huntelaar wordt medisch gekeurd en is bijna speler van Schalke'

'Huntelaar wordt medisch gekeurd en is bijna speler van Schalke'

18 januari 2021 – De transfer van Klaas-Jan Huntelaar naar Schalke 04 zit in de afrondende fase. De 37-jarige spits van Ajax bevindt zich volgens Sport1 op dit moment in Gelsenkirchen voor de medische keuring. Als hij die met succes doorstaat, wordt de overgang nog vandaag bezegeld met een contractondertekening.De transfer van Huntelaar naar Schalke 04 hangt al een aantal dagen in de lucht. De spits werd donderdag voor het eerst gelinkt aan een terugkeer naar zijn oude club. Op de dag dat Huntelaar werd gelinkt aan een terugkeer naar Schalke 04 vervulde hij een heldenrol bij Ajax door in een korte invalbeurt twee keer te scoren tegen FC Twente. Daarmee bezorgde hij de Amsterdammers de volle buit. Na afloop van de wedstrijd gaf de spits aan dat hij nog geen beslissing had genomen over zijn toekomst. Wel leek hij meer te neigen naar een transfer naar Schalke 04 dan een langer verblijf bij Ajax.

Zondag, op de dag van De Klassieker, schreef Bild dat Huntelaar de knoop had doorgehakt en zijn zinnen had gezet op een overgang naar Schalke 04. Als de laatste plooien zijn gladgestreken, gaat de spits zijn oude club uit de brand helpen en zijn aflopende contract bij Ajax dus niet uitdienen. De club uit Gelsenkirchen is in de Bundesliga verwikkeld in een strijd tegen degradatie en kan wel een aanvalsleider gebruiken die het team op sleeptouw neemt. Huntelaar, als oud-speler van de club uit Gelsenkirchen, past perfect in het profiel. De spits kent het reilen en zeilen bij Schalke 04, is een bewezen doelpuntenmaker en hoeft bovendien waarschijnlijk weinig geld te kosten.

De wedstrijd tegen FC Twente lijkt de laatste van Huntelaar in het shirt van Ajax te zijn geweest. Tegen Feyenoord ontbrak de spits vanwege een kuitblessure. Huntelaar speelde tussen 2010 en 2017 ook voor Schalke 04. In de Bundesliga was hij goed voor 82 doelpunten in 175 wedstrijden.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021