Jørgensen toont tekenen van herstel: "Nu moet ik zo doorgaan"

Jørgensen toont tekenen van herstel: "Nu moet ik zo doorgaan"

18 januari 2021 – Door de komst van Lucas Pratto leek voor Nicolai Jørgensen het perspectief op speeltijd bij Feyenoord flink af te nemen. In zijn eerste twee wedstrijden maakte de Argentijnse winteraanwinst echter geen onuitwisbare indruk, waardoor Jørgensen zondag tijdens De Klassieker tegen Ajax alweer in de basis terugkeerde. Ondanks de 1-0 nederlaag kijkt de Deense spits met een goed gevoel terug op zijn eigen optreden.

Jørgensen leek het vertrouwen van trainer Dick Advocaat zelfs terug te betalen met een doelpunt, maar de 1-1 die hij in de tweede helft werd na raadpleging van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. "Ik denk dat ik een goede wedstrijd speelde. Ik was sterk aan de bal, maar had pech dat ik mijn doelpunt niet kreeg", blikt Jørgensen in een onderhoud met het televisiekanaal van Feyenoord terug op de topper van zondag. "Ik dacht dat het geen buitenspel was. Ik hoorde zelfs dat de grensrechter het niet kon zien, dus het is pech dat het dan net twee centimeter buitenspel is."

"Er waren een paar momenten dat ik bijna een kans kreeg, maar dan kwam de bal net niet goed aan. Maar ik was sterk aan de bal en speelde mijn teamgenoten vaak goed aan. Al met al ben ik blij om weer in de basis te staan en te bewijzen dat ik daar hoor, naar mijn mening. Vandaag was ik twee seconden heel erg bij, want het zou mijn belangrijkste doelpunt zijn geweest. Maar dat is het leven. Nu moet ik gewoon zo doorgaan, want ik doe het goed en daar ben ik blij mee."

Feyenoord kreeg in Amsterdam geen loon naar werken, zag Jørgensen. "We hebben zo'n vijf à zes kansen gehad, dat is meer dan je kunt verwachten tegen Ajax. We hebben alle nodige kansen gehad om hier de punten mee te nemen. Dat hebben we nagelaten. Ondanks dat we geen voldoening halen uit het resultaat, kunnen we wel tevreden zijn dat we progressie te maken als team."

gerelateerd