Gevallen toptalent Wilshere aan de slag in Championship

Gevallen toptalent Wilshere aan de slag in Championship

18 januari 2021 – Jack Wilshere vervolgt zijn loopbaan bij AFC Bournemouth. De 29-jarige middenvelder heeft zich tot het einde van het seizoen verbonden aan de nummer drie van het Championship. De voorbije weken hield het voormalig toptalent zijn conditie al op peil bij The Cherries nadat in oktober zijn contract bij West Ham United was verscheurd.De carrière van Wilshere zit al jaren in het slop. De Engelse middenvelder werd niet heel lang geleden nog beschouwd als een van de grootste talenten van zijn generatie. In september 2008 debuteerde hij op zestienjarige leeftijd namens Arsenal in de Premier League. Later dat jaar beleefde hij eveneens zijn vuurdoop in de Champions League.

Tussen 2008 en 2018 speelde Wilshere 125 competitiewedstrijden in het Arsenal-shirt. Dat waren er een stuk meer geweest als de middenvelder niet continu was geplaagd door blessureleed. In het seizoen 2016/17 werd de 34-voudig Engels international door Arsenal verhuurd aan AFC Bournemouth. Bij die club keert hij nu definitief terug.

"Het voelt geweldig om terug te zijn", reageert Wilshere tegenover het televisiekanaal van zijn nieuwe club. "Vanaf het moment dat ik hier drie weken geleden binnenkwam, voelde het als ik nooit weg was geweest. Ik ben onder de indruk van de manier waarop de technische staf werkt en de ambities van de club om terug te keren in de Premier League."

Bij AFC Bournemouth wordt Wilshere teamgenoot van onder meer Arnaut Danjuma. De tweevoudig Oranje-international maakte dit seizoen vijf doelpunten in twaalf competitiewedstrijden, maar is sinds eind november uit de roulatie.

FCUpdate.nl vind je ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021