"Dat is voor mij één van de charmes van bekervoetbal"

"Dat is voor mij één van de charmes van bekervoetbal"

18 januari 2021 – Na de doelpuntrijke zege tegen Sparta Rotterdam wacht PSV een wedstrijd tegen FC Volendam in de achtste finale van de KNVB Beker. De ploeg van Roger Schmidt heeft het duel op Het Kasteel goed verteerd, al moet hij nog bepalen welke spelers fit genoeg zijn voor een basisplaats. Vaststaat dat de trainer in elk geval geen beroep kan doen op de afgelopen zaterdag uitgevallen Cody Gakpo, Mario Götze en Nick Viergever.Het treffen met FC Volendam is voor PSV de tweede bekerwedstrijd dit seizoen. In de vorige ronde kwamen de Eindhovenaren ook al een club uit de Eerste Divisie tegen. In december werd, mede door een werelddoelpunt van Donyell Malen, De Graafschap met 1-2 verslagen. "Vanzelfsprekend is ons doel om de volgende ronde te bereiken", blikt Schmidt op de clubsite vooruit op de wedstrijd van dinsdagavond.

"Met FC Volendam treffen we een ploeg die we niet wekelijks in de Eredivisie aan het werk zien", gaat de trainer verder. "Dat is voor mij één van de charmes van bekervoetbal. Ik weet zeker dat zij zich tot de tanden toe zullen wapenen. In de vorige ronde deed De Graafschap dat en iedereen heeft kunnen zien dat zij het ons lastig gemaakt hebben. Mijn ploeg moet met die omstandigheden om kunnen gaan. Uiteindelijk telt maar één ding: kwalificatie voor de kwartfinale."

Net als Schmidt heeft Mauro Júnior zin in de bekerwedstrijd. "Het maakt voor mij niet uit in welke competitie of tegen wie we moeten spelen", aldus de Braziliaanse aanvallende middenvelder. "Ik heb er zin in. We zullen er hard voor moeten werken, want Volendam zal het ons niet makkelijk maken."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021