Van Hulten over Schmidt: "Dat kan gewoon niet"

Van Hulten over Schmidt: "Dat kan gewoon niet"

18 januari 2021 – Voormalig scheidsrechter Jack van Hulten heeft met verbazing kennisgenomen van de uitspraken van PSV-trainer Roger Schmidt. Volgens hem kan het eigenlijk niet wat de Duitser over Bas Nijhuis heeft gezegd in de media na het duel met Sparta Rotterdam. "Al die uitspraken gaan wel heel ver. Zeker als hij openlijk twijfelt aan de objectiviteit van de scheidsrechter. Dat kan gewoon niet."Dat vertelt Van Hulten (op archiefbeeld) tegenover Omroep Brabant over het gedrag van de PSV-coach. "Ik heb tijdens de wedstrijd niet echt een buitensporige overtreding gezien. Oké, Cody Gakpo raakt geblesseerd. Maar ik heb dat moment nog eens teruggekeken en dat soort overtredingen worden er tijdens het seizoen wel 1000 keer gemaakt", zei Van Hulten. "Het is voor hem en PSV vervelend dat hij erdoor geblesseerd raakt, maar het was absoluut geen buitensporige tackle."

Volgens Van Hulten zullen Schmidt en Nijhuis toch een keer om tafel moeten om het uit te praten. "Daar staat Nijhuis ook zeker voor open. Hij zal dit seizoen hoe dan ook nog een wedstrijd van PSV gaan fluiten. Het kan niet zo zijn dat de KNVB Nijhuis niet meer op een wedstrijd van PSV zet door dit gebeuren. Ben gewoon professioneel en praat het uit", adviseert de oud-scheidsrechter.

Lees ook: Nijhuis en Wiedemeijer reageren op incident met Schmidt

De aanklager betaald voetbal zal zich vermoedelijk buigen over de zaak. Volgens het Eindhovens Dagblad zal er echter niet vandaag, maar pas op z'n vroegst morgen (dinsdag) nieuws komen over de zaak rondom Schmidt. De oefenmeester zit dinsdagavond tegen FC Volendam in de KNVB Beker dus gewoon op de bank. 

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram! 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021