Bosz hoopt tegen Dortmund op eerste Bundesliga-zege van 2021

Bosz hoopt tegen Dortmund op eerste Bundesliga-zege van 2021

18 januari 2021 – Peter Bosz hoopt dinsdagavond de eerste Bundesliga-overwinning van het kalenderjaar 2021 te boeken. Nadat de Nederlandse coach een hele goede eerste seizoenshelft kende, werd uit de laatste vier duels in de Duitse competitie slechts één punt behaald. Tegen Borussia Dortmund hoopt de oefenmeester dan ook op beterschap."De eerste wedstrijden van 2021 speelden niet goed, met slechte resultaten. In de DFB-Pokal tegen Eintracht Frankfurt (4-1 winst) waren we na de eerste twintig minuten eindelijk weer eens beter en die lijn trokken we door tegen Union Berlin in de eerste helft", zei Bosz over de met 1-0 verloren wedstrijd. "Die lijn moeten we doortrekken, dat zal ons goede resultaten opleveren."

De oefenmeester weet dat de duels met Borussia Dortmund behoorlijk spectaculair zijn. Vorig seizoen won Leverkusen met liefst 4-3 in eigen huis. "Maar toen waren er andere spelers en een andere trainer bij Dortmund. Ik verwacht dinsdagavond een hele andere wedstrijd", voorspelde Bosz. "De laatste tijd speelt Dortmund steeds aanvallender, dus ik verwacht wel een open wedstrijd met ook ruimtes voor ons."

Over de inzetbaarheid van supertalent Florian Wirtz, die de laatste twee wedstrijden ontbrak bij die Werkself, kon Bosz nog niets zeggen. Voor winteraanwinst Timothy Fosu-Mensah komt het duel in elk geval nog te vroeg, terwijl ook Sven Bender en Karim Bellarabi niet van de partij zijn. Het duo heeft de training weliswaar weer hervat, maar dit duel komt nog te vroeg.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021